Scones/plugg = Scones

Hopp hopp, vilken kalasbra lördag! Kalasbra på alla sätt, fast borde pluggat minst 2 timmar hade jag tänkt. Klockan är 17:45 och det där med plugg börjar kännas ganska avlägset. Ska hur som hels läsa klart i den tjocka boken, det är nog bara 15 sidor tror jag. Idag bakade jag scones till frukost, fasen så gott det är! Blev helt fnittrig nu när jag insåg att det är kvar några i en låda här, och att jag snart ska äta upp dem, haha och egentligen är jag mätt, inser du då hur goda dom var? Mmm, precis, dangerous.

Aaa annars har jag väl inte gjort något som kan räknas till det kreativa idag, inte än iaf. Har lite olika planer för kvällen, för det första så ska jag nog duscha och fixa mig lite fin, sedan läsa klart i boken. --> Frossa scones --> antingen ska jag busa med Martin, hemma eller på puben, eller så går jag på bio med David oxh Soheyl, fast jag tror att det kommer bli bus med Martin hemma, så sparar man massa pengar istället :) Fick reda på att nästa föreläsning inte är fören på onsdag, så de 320 sidorna jag har att läsa i böckerna ( gärna läsa så man förstår med ju...) behöver inte vara klara fören på tisdag kväll, så tänkte att om jag läser 150 sidor imorn, 150 på måndag och sedan scanna igenom allt och kanske lära sig något nytt då?

Hahaha sitter och hittar sköna låtar på Spotify nu, mm fnittrar lite tyst för mig själv, fast tydligen inte så tyst... ;) Ojojoj, tackar brorsan, hittat många riktigt bra låtar nu, det behövs lite ny inspiration för att hitta rätt där i djungeln. Jag borde gå ut och gå tror jag, lite sprallig och jävla rastlös... Brrr!! Haha, äh, stick to the plan bara.

Brrr nu fick jag syn på något vääääldigt fint, måste kila, skriver kanske mer sen... :)

P.s återupptäckte precis The Cardigans, fy fan vad bra, Nina Persson är en riktigt bra artist alltså! Försöker komma på när jag hade min Cardigans period, lyssnade så mycket så det var helt sjukt, lyssnar på favoritlåten jag hade då, The Cardigans - Dont Blame Your Daughter (Diamonds). Mmm lyssna på den, orkar jag lägga en länk så kommer den här efter...

Duktig - Nästan som Luther;)

Wo! Idag har jag varit riktigt duktig, hittills, eller ja, riktigt duktig kanske är att överdriva? Inte läst alls så mycket som jag tänkt, men klockan är bara 10:51 hur som helst, så hinner nog läsa mer innan föreläsningen klockan 13:00. Var iaf uppe ur sängen och åt frukost 08:00! Sjukt nöjd med mig själv att jag klarade det! Ändå så somnade jag nog inte fören närmare 01:00. Startk jobbat, keep it up! Som en skön gubbe på gymmet sa igår - Livet är för kort för att vara bakis - så kan jag ju iaf mena att livet är för kort för att sova bort. Men det är väldigt skönt att ligga i sängen och bara dra och dra och dra. Hmm, fel ordval kanske...

Aa hur som, jag ligger efter mitt lässchema rätt rejält, en bok och 17 sidor efter om jag ska vara exakt... Trkigaste boken kvar, men bara 170 sidor typ, så tänkte försöka fixa det i helgen, för blir nog ingen utgång för mig, inte jättesugen just nu, dessutom har jag det rätt krisigt i plånboken just nu. Så likabra att göra något gratis och plugga lite, dessutom slippa vara seg och bakfull på söndag :) Ska iaf på bio ikväll! Ska se Valkyria, filmen med Tom Cruise och hur de ska mörda Hitler eller något liknande. Tror den kan vara bra! Såg till min fasa att den är producerad av FOX bara... Haha, Rupert Murdoch din gamla gubbe, hoppas du inte vinklat sönder filmen åt något äckligt konservativt amerikanskt sätt. One way - the american way. Nej tack. Men aa hur som helst så gick det inte att köpa biljetter när jag försökte imorse? Filmen har premiär idag, men fanns inte med i någon lista, var jag bara för tidigt ute då helt enkelt eller? Hmm, verkar mysko iaf, riktigt sugen på bio så ska försöka lösa detta!

Igår så var det filmkväll här hemma med Sofie och optikertjejerna och Tomas =), dippade upp en gurka och 2 kg morötter och lite blomkål, inte illa pinkat! Men alla hade tränat innan så det var kanske därför! Sofie bakade sjukt goda muffinsar med, graaaor! Inte att leka med, ska försöka komma över några till tror jag. Vi skulle först se på någon film som skulle handla om hajar, tror den hette Shark Swarm. Måste varit SÄMSTA filmen jag nästan sett 15 min på i hela mitt liv. Vilken fruktansvärd B film, ändå var Jonathan Schneider med, Smallvillefarsan. Nä fy, så vi bytte till en dansfilm sen istället, nu har jag glömt av vad den hette. typiskt,,, för den var skitbra! Tro det eller ej! Handlade om ballett, fast de dansade fräckt med, aa det var inte att leka med! Dansa skulle man lära sig, i ett annat liv iaf, för nu är jag nog lite väl stel och utom hopp. ;) Haha

Har skön träningsvärk idag iaf, från gymmet och innebandyn igår tror jag, var ensam och tog hand om innebandyn igår, var lite körigt, förstår inte vad en del ska stressa upp sig, passet är 2 timmar långt, och jag ska ta betalt och så av de som inte har betalat redan. Tiden drog över några minuter och en tjej mfl var nära på att go bananas, herregud, ta det chill. Blev kalas när vi väl satte igång, skön träning och skönt lag jag spelade i hehe. Tagit det lugnt med tärningen i veckan annars, eller missade mitt vanliga pass i tisdags, känt mig lite avslagen, men idag bär det av till gymmet igen iaf efter föreläsningen ( planen är så iaf ), så får vi se om jag tränar i helgen eller om det blir ta igen sig och skönhetssova lite kanske. HAHA vadå tala emot vad jag skrev i början? Men sova måste man ju faktiskt oxå, och om det är skönt att sova, så ska man göra det, när man är pensionär kan man ju knappt sova ändå, så lika bra att göra det nu ;)

Hepp, nu ska jag plocka upp lite mat ur frysen, läsa några rader, och hoppas på det bästa. Ska klistra in en skön låt här, undra vad det blir för något idag? Jo det måste bli "Åka i Tanjas Volvo" -låten. Mando Diao - Dance with somebody.

Läsa, leva, läsa, leva

Idag är det en pluggdag till max. Synd att jag inte är speciellt pepp just nu bara. Klockan är 10:31, jag gick upp strax efter 9, så har hunnit äta frukost och fixa mig iordning, har nästan vaknat till helt nu tror jag, Så efter jag skrivit några rader här så bär det av ner i böckerna. Målet är att läsa 300 sidor idag, klarar jag det så kommer jag vara sjuuukt nöjd ikväll alltså! Kan gå, men måste ta hand om FIKS fotboll vid 17:00, något som jag verkligen inte ser fram emot just nu. SKa ta betalt av alla och så, sedan kommer det vara många dryga som ska försöka vara med ändå och så. Suck, men jag och Maria fixar det galant tror jag ;)

Mm nu blev jag ändå pepp på att läsa, 6h innan jag måste rulla iväg till fotbollen, vilket innebär 50 sidor i timman om jag ska hinna klart innan dess, kanske lite väl? Men böckerna är på svenska och så, så får se =) Ska till gymmet när upplägget med fotbollen är klart, var en vecka sedan sist, helt sjukt vad tiden går fort? Kommer säkert få massa träningsvärk nu bara för det, höjde alla vikter förra passet, kan ju inte sänka nu ;D. Filmerna jag beställde från Lovefilm skickades igår, så de har nog kommit fram idag. grymt bra! Ska kolla på dem ikväll isf, Stardust och Chuck and Larry. Hehe har inte sett Stardust, men ... Chuck and Larry är sjukt bra, såg den när den hade biopremiär, fast med jättedålig kvalité. så ska bli riktigt bra att se den igen!

Jag var på Maxi igår och köpte mopphink och mopp, så igårkväll moppade jag hela lägenheten, bra jobbat Kalle tycker jag, handlade massa kyckling, kassler och lax med, sen köpte jag ögondroppar med för att se om det kan göra så mina ögon trivs lite bättre med linserna, Så pungade ut 600 kr igår på mat och ögondroppar, plockar på bra! Var ju inte så l'änge sedan jag handlade för 1300! Blev så besviken med, för hade fått en 50 kr värdecheck om man handlade för över 500 kr. Skulle använda den igår, men så gick den ut dagen innan... Haha jag var löjligt pepp på att spara in 50 kr, så aa, var som att tomten blev avslöjad för mig IGEN, när det visade sig att det inte skulle bli så.

Snackade med bror igår, han kanske kommer över hit till Kalmar i helgen, eller fre till sön. Men som det var nu var det svindyrt att resa hit. Tror han sa att det kostade 800 kr... Haha, brukar kosta 400, väldigt underligt. Får se om det blir sista minuten, eller om vi tar det någon annan helg istället. Jag lämnar definitivt inte Kalmar i helgen iaf, varit härifrån alldeles för mycket senaste;) haha, Kalmar är ett bra ställe att vara på =) Aa för att byta ämne! Bubbla pool! Det är underskattat? Får ju göra det med mitt Nautiluskort, så ska ta tag i simningen och bubblandet tror jag ;)

Hepp! Nu är det dags, here goes.


Adlibris och FIKS

Hej hopp! Äntligen tillbaka och på plats i Kalmar igen, jag har precis kommit från en föreläsning om politiska ideologier, låter kanske inte så jättespännande, men det var riktigt bra faktiskt. Patric föreläsaren är riktigt festlig!! Han bara malde ur sig sköna anekdoter och sådär sjukt torra skämt så det blir så bra hahaha! "Idag ska jag faktiskt använda tavlan, ska rita upp en liten matrix, eller... Ja den är inte så liten för jag kommer använda hela tavlan i stort sett" Haha festligt =) Mycket klokt som kam fick i sig idag.

Kom tillbaka till Kalmar igår vid 19:00, resan gick suveränt, fast mådde lite kasst på bussen till Alvest, annars sov jag mest, fick en riktigt mysig kväll sen, bättre kan det inte bli! Lämnade sängen idag vid 12, sovit ikapp lite från helgen. Skulle posta min miniräknare hem till Ambjörnarp och hämta ut böckerna från Adlibris innan föreläsningen skulle börja klockan 13. Det gick superbra, miniräknaren påväg, så extra 500 lapp denna månaden att leva på, behövdes!! Bokpaketet vägde 5 kg, var 10 böcker, och enbart för de 2 första delkurserna, sedan kommer det lika många igen innan sommaren. Fick med ett presentkort från Adlibris! Blev sjukt nöjd, var 200 kr på Lovefilm = 1 månad där man kan hyra film fritt hur mycket man vill, 2 filmer åt gången, sedan 2 nya när man skickat tillbaka dem. Sedan 100 kr på Adlibris som man kan ha till böckerna nästa gång, great potatismos alltså.

FROM idag kostar det att spela med FIKS, vilket innebär att jag har väldigt bråttom nu, kommer ta en stund att ta alla betalningar och greja, suck, skönt när dagen är fixat, för då har vi ändå gjort 30% av alla betalningar skulle jag tro. Funderar på om jag ska duscha hemma eller på Nautilus, sparar nog lite tid om jag åker hem och dushar, tacos ska det bli sen ikväll, så får inte sega för mycket på Nautilus isf, men det löser sig =) Nu måste jag packa, fyller kanske på här senare... =)

Halmstad och Järngänget

Oho! Sitter här i brorsans lägenhet i Halmstad, det är Jag, Arvid, Kalle och Brunna (AKA Järngänget) ;) som lirar runt i Halmstads olika kvarter. Kom ner igår vid 17:15. Brunna och jag gick till systemet för att fylla på lagret, Herr Jansson anlände typ halv 7, så truppen var samlad, fin och duschad typ vid 8:a. Var på en inflyttningsfest hos Elin först, var väl sådär. Men blev ändå en fin kväll, gick till det lite slitna BoB, men dansade hej vilt och minglade runt, så det var rätt kalas. Vaknade halv 12 idag.  Bäst av allt måste varit när Kalle mitt i natten började skeda med mig och trodde jag var Hanna. HAHAHA! Vi snackade om att det kanske kunde bli så att vi råkade skeda med varandra, så det var kul när det faktiskt hände hahaha Äkta kärlek Kalle, äkta kärlek ;)

Annars har vi käkat pizza, handlat på Maxi och Systemet. Vi lirade NHL på Ps3:an innan med, alla 4 på samma gång, var riktigt skoj! Haha, bra start på kvällen, som förmodligen blir kalasbra! Snart är det dags för en klassisk kooovfrossa. Ska bli riktigt gott, det där med mat är svårt att sköta som man ska annars när man träffas såhär haha. Får njuta rejält av mina sista lediga 25 timmar nu, för när jag kommer tillbaka till Kalmar så måste jag hämta ut böckerna och börja läsa rejält. Så det gäller att passa på ;)

Dessutom köpt tågbiljeter till Köpenhamn nu med, inför Brysselresan i April. Kostade 600 kr tur och retur ungefär. Det konstiga var att igår, när Snygg-Martin beställde så var det 200 kr billigare?? Men jag åker ner i första klass nu, haha för det var mycket billigare. Så får väl ta på mig kostymen och skaffa en fet portfölj så jag smälter in bland alla fina nissar som åker där haha. Nu är korven alldeles strax klar, får avsluta sålänge iaf.


Right Now NA NA NA NA!

Ohhh, Akon - Right Now, är kanske inte så ny, men kom precis på att söka på Akon på Spotify, och den är förjävla vass låt! Mmm, får tankarna att sväva fritt och vilt haha. :) Dagen har inte blivit så som jag tänkt mig, beror främst på att jag drömde en mardröm. Usch, ska ju åka till Halmstad idag och träffa eliten, drömde att jag missade tåget och hela kittet. Planen var att gå upp 0850 för att käka och diska, sedan åka till gymmet och pumpa lite vikter. Vilket låter som en strålande idé även nu. Men fastnade vid tvn och var inte alls sugen på att ge mig ut någonstans, så blev lite sådär " fan vad jag är slapp" depp. Hahaha, men aa som tur är finns det skön musik man kan daska rejält högt, då makes everything sense. Andra setback-en idag var att mina böcker har kommit, men att jag förmodligen inte kommer att få något AVI innan jag hinner åka. VIlket innebär att jag får 3 böcker att läsa ut nästa vecka, tufft men fullt möjligt, är ju faktiskt helt ledig tis-ons-tors.

Så det ska nog lösa sig bra, ska göra några amrhävningar och några sit-ups med här hemma så kommer jag vara såå på topp ikväll :D Är framme i Halmstad 17:15. Brunna och jag styr upp mot systemet, Brorsan slutar jobbet 18:00, Kalleman kommer 18:07. Så, ja vad ska man säga? Kan inte bli annat än succé. Jo kunde vara bättre om jag var i Stockholm den här helgen, det hade varit såå bra. :) Den som väntar på något gott... ;)

Haha vad tusan, jag är ju knasig, klockan är 10:53, och jag har inte gjort något annat än att äta frukost än, diska, städa lite lätt, hämta böckerna på väg till tåget? Packa och duscha och göra mig fin, det är vad jag ska hinna med innan det är dags att lämna huset 12:40. Kollade precis brevlådan, ingen AVI bara nya hyran för lägenheten. Prishöjning nu, så får betala 3855 kr nu. Rätt dyrt alltså... Ska bli spännande efter sommaren och efter Belfast när jag ska hitta någon nytt ställe att bo på, ska nog satsa på delad lägenhet eller någon liten vrå, så billigt som möjligt typ, tror jag haha. Nä, betala räkningen, diska och packa, sen får vi se vad klockan har hunnit bli. Den är nu 11:05, så får faktiskt brassa på i kaminen lite. Vi hörs kanske senare

Through the night with You

 

Dishwalla - Candleburn


on Vineland past the candle shrine that burns on every night
for someone
she lets herself go
like an angel in the snow
she lays down on her back
down on her back - she goes

take me over when I'm gone
take me over make me strong
take me over when I'm gone
will they burn for me

on Vineland past the candle shrine that melts into the street design
she waits - for someone
tonight she'll give herself away
she'll break apart all by herself
its so easy how we come undone

take me over when I'm gone
take me over make me strong
take me over when I'm gone
will they burn for me

she pulls me in - strips me down
she pulls me in - turns me out
she pulls me in - strips me down

take me over when I'm gone
take me over make me strong
take me over when I'm gone
will they burn for me
will they burn for me

Oj oj oj oj oj... Over and out!

Today´s curse - peanutbutter

Mm, fasen alltså. Haha megagott det där med jordnötssmör, hade i mig alldeles för mycket för en stund sedan, brrrr. Skönt att jag varit och tränat då iaf, så att det används till något hehe. Innan jag fortsätter skriva ska jag bara kila ner och kolla postlådan, glömt av att göra det, och hoppas innerligt på brev från Adlibris! Tänkte bara passa på att skriva en line om Soheyl med, för att han inte ska tappa intresse, Hej Soheyl, thanks for contributing haha. Yes, postlådan it is, be right back.

Gah, vilken besvikelse... Inte ett enda brev... Jaja, kommer kanske imorgon. Dagens aktiviteter kan listas väldigt snabbt, jag har idag gjort:
1. Sovit
(2.) Försovit mig utan att veta om det
2. Vilat
3. Tränat
4. Vilat
5. Fikat

Aa mer dramatiskt än så är det inte. Missade mötet om Brysselresan, men nu blir det av iaf, och alla åker i ett och samma paket! Vi packas ner i någon slags container har jag hört, en vadderad sådan, som höns brukar fraktas i? Aa billigt blev det ju iaf.... Nä. Lurade inte dig där? Hmm Nä. Aa hur som helst så har vi fått ett paketerbjudande, så priset hamnar någonstans kring 2000 + resa till Köpenhamn + mat och så. Blir nog bra det. Såg precis nu att jag fick G i sista kursen i engelska. Fasen då... Tyckte Johan kunde gett mig ett VG där, han snuvade ju förra kursens VG med en poäng. Haha jaja, skönt att man fick godkänt iaf. SÅ nu har jag pluggat 90 poäng på högskola, och allt är godkänt. Det är rätt stort ändå haha :D.

Satt på MCDonalds och fikade lite med Sofie, Emelie, Pernilla och Tomas efter träningen med iaf, fy jag gillar inte MCDonalds alltså, haha, men käkade en glass och två små hamburgare, var rätt gott faktiskt, trevligt med lite fika med, haha, det är optikermässa i Stockholm nu i helgen, så det var en del prat om saker som jag inte ens kan försöka förstå, men det var väldigt trevligt ändå haha :D. Är ganska mör nu i efterhand, av träningen och så alltså, var på Nautilus idag med, fast gjorde med konditionsmaskinen, fast annat med, så aa, det känns skönt att plocka på ;) Beach 2009 här kommer Kalle! HAHAHA.

Bokat resan till Halmstad nu med, blir den gamla vanliga resan på 4.15h. Framme 17:15 på fredag, kavalleriet Kalle Jansson kommer 18:00 typ, Brunna och Arvid är redan på plats. Ska bli riktigt skoj. Även om jag pungat mycket pengar på resor till Halmstad, bror, det är för fasen din tur att komma till Kalmar nu igen. Du missar mycket alltså, hehe. Det duger inte att bara titta in när det är BeachParty :) Nu är klockan 22:32. Alltså är lite hungrig, frågan är om jag ska fixa mig något att äta? Eller om jag håller mig till imorn, eller så knaprar jag morötter, Jaaa! Det ska jag=)



Jordnötssmör och matlagning

Yes, som rubriken meddelar, dagen har kretsat kring matlagning och jordnötssmör. Första jag gjorde när jag väl vaknade till liv (11:30, 12:30?) var att åka till Maxi och köpa jordnötssmör för var så sugen på det, sedan köpte jag 5 frys och microlådor, för idag skulle det lagas mat som aldrig förr. Måste ju sätta min plan med micro i verket, annars har jag ju lagt 700 kronor på den i onödan =)

Köpte Fröig till frukost och hade en härlig mix med jordnötssmör, ost och kyckling baconröra OBS inte blandat eller mixat på en smörgås... Sedan försvann dagen mest, fastnade framför Anne från Grönkulla, var rätt bra faktiskt, trodde jag inte. Har precis lagat klart 6 stycken måltider iaf, blev  2 stycken köttfärsrätter, ris och en blandning. Sedan gjorde jag 4 portioner med currykyckling och ris. Tror att det blev riktigt gott, hoppas jag på! SKa strax åka mot Nautilus för att gymma! Var längesedan, så ska bli riktigt skönt att få trötta ut sig lite, apelsin och bastu är spikat efteråt. Yummy! Ikväll ska jag se klart Blood Diamond och även kolla på Yes Man är planen, vet inte vad jag tycker om Blood Diamond so far, kollat lite mer än halva filmen, blev inte så mycket mer igår. Den ligger kanske på 2.5 av 5 just nu?

Ska nog åka till Halmstad över helgen, träffa Brorsan, Brunna och Kalle, blir en riktigt härlig blandning det. Men får se lite, är ju urfattig... Dessutom kommer ju kursböckerna så sent, så kommer ju få läsa som en dåre nästa vecka eller när de kommer... :( Buhu! SKulle jättegärna ha dem att läsa på tåget/bussen till Halmstad isf, då hade resan blivit sjukt mkt bättre, nästan 8 timmar kunde jag ägnat till plugg då. Får se hur jag löser detta, hur som helst lämnat studieförsäkring idag, så hoppas på pengar snart, jävla radiotjänst och skit som ska ta pengar med bara... Aja karma kanske går att köpa så? :P

Dags för mig att rulla, ska förbi Maxi igen och köpa lite smått, så better get moving.



Mat + Innebandy = Succes?

Brr, precis ätit massa mat, 30 min innan innebandyn, får se hur det går, men bättre det än att inte ha ätit alls som förra gången, usch det var jobbigt haha. Börjat nya kursen och så idag med, men lite brådis nu, så får skriva det sen, eller så tar jag vid imorn! =)

Kan berätta att maten 30 min innan innebandyn inte var ett så fatalt misstag idag, funkade faktiskt helt okej, även om hollen kom smygande rärr rejält några gånger :) Var himla skoj med innebandy som vanligt, fast till en början gick det riktigt dåligt haha ;) Ska strax äta LYXsmörgåsar med Sofie, oj oj oj, det är farliga smörgåsar alltså. Dagens tips på bröd är LÄTT, Fröig. Från Polar? Eller hmm jag vet inte riktigt vartifrån, men Fröig, fråga efter det i DIN närmaste mataffär nästa gång DU ska handla. Haha.

Började nya kursen idag. Politiskt Teori heter den, och är den första av 4 delkurser på Statsvetenskap A. Känns som om man verkligen kommit en bit på vägen nu, det har jag ju iofs... Men aa, det kändes som om allt började på riktigt idag. Hade en 3 timmar lång introduktion och föreläsning. Var många nya kursare som verkade himla trevliga typ allihopa. Fanns någon som inte verkade fatta vad en retorisk fråga är, blev riktigt riktigt irriterad när han ALLTID skulle svara på alla frågor som föreläsaren ställde, alltså det var inga frågor man skulle svara på. Sen hade han tydligen redan pluggat rätt länge, så han skulle låta så överlägsen och viktig i allt han sa. Suck. Haha förhoppningsvis så fick jag bara ett reallt bad first impression. Träffade två från Oskarshamn med, som var ett år yngre än mig!! Haha kände mig riktigt gammal och speciell då, typ första gången jag träffar någon som är yngre än mig som pluggar, var rätt skönt :D Alla utom jag fick åldersnoja och komplex hahaha. ;)

Kommer tyvärr inte få tag på kursböckerna fören kanske måndag, så det känns lite surt, för vi har bara föreläsningar två gånger i veckan, och det kommer vara mycket att läsa och många begrepp. Så just nu är jag iaf helt ledig imorn och på onsdag, om böckerna inte hinner komma. Sen föreläsning på torsdag då. Ska strax se på Blood Diamond med, har inte sett det, men hört att den ska vara riktigt bra, valde mellan den och Yes Man, så får bli Yes Man imorn och så hoppas vi alla på att Blood Diamond är så bra som mina förväntningar är ;) Förväntingar, suck, det är inte bra :) =D

Hepp, nu bär det av! Wiiii! Haha.

P.S Fick min mobil med posten idag av pappa, den funkar, minneskortet är kvar + alla gamla kontakter, så med lite pill eller om jag klurar ut ngt smart (kanske byta tillbaka SIMkortet) så kommer jag ha alla gamla kontakter igen. SKÖNT!



Slänga in en låt på det kanske?

Sixpence None The Richer - Don´t dream it´s over. Smallville låt, helt helt heltklart värd att lyssna på =)

Singstar, Twister , Med andra ord - en bra kväll ;)

Idag är det lördag! Tanja kom igår vid 17:30 något sådär, vi åkte alla 4:a till Maxi för att handla massa mat ( Tanja, jag, hennes syster och hennes systers "någonting" ) Handlade mat för 1387 kr, men köpte faktiskt en micro igår!!! :D Men micron kostade 600 kr, så handlade sjuka mängder mat med, säkert typ 40 kg, helt sjukt! Hahaha! När kvittot man får överstiger 40 cm, då är man vuxen och har lärt sig storhandla, ;)

Micron fick premiäråka igår med! Har inte placerat den där den ska vara än, utan står på en stol mitt i lägenheten typ, men den verkade funka prima prima, jajjamenjajamen ;) Tanja och jag blev bjudna över till David igår, segade lite men var väl där vid 22:30 typ, så Hanna David Jag och Tanja drack lite öl och spelade spel länge som fan! Var sjukt skoj fram till 02:00 iaf, men fram till 04:00 så var det kanske lite mindre roligt... Haha, hur som så var vi hemma igen närmare halv 5, sedan käkade vi lite, och jag låg nog i min säng först vid 5. Vaknade precis upp idag, klockan var 12:13, så sovit okej mycket iaf.Men en dag som denna, är nog en perfekt dag för att börja dricka kaffe?

Ska strax ut och gå lite, vet inte hur långt det blir, antingen blir det jättelångt, eller inte alls långt, utan en sväng till systemet bara :) Ikväll ska det vara spelkväll och så här hemma hos mig iaf, men Singstar ( Of course;)) twister och lite med andra ord och sådär, blir nog en kanonkväll. Tror vi sparkar igång maskinen vid 19-20 ungefär :) Så om någon av mina trogna läsare läser,titta in vettja haha.

Dags nu för att låta micron åka sitt andra åk här i livet, viktigt att den kommer bra in i det nya livet, så detn funkar länge och är snäll mot mig som ny värd ;) Over and out!

Fredag - Fixardagen!

Idag är det fredag, vilken fredag alltså. Började med att sova ut till ungefär 10:30. Helnajs. Det är aldrig fel. Har varit en ganska hektisk dag annars faktiskt, hade planerat att göra följande:

1. Tvätta massa tvätt
2. Handla mat - har inte ens ketchup...
3. Informera om FIKS för de nya utbytesstudenterna
4. Träna på gymmet
5. Städa lägenheten grundligt
6. Städa ugnen

Det var nog allt jag hade tänkt tror jag, aa det om jag faktiskt gjort hittils är informera studenterna och tvättat tvätten. Klockan är 16:54. Det ser inte så bra ut, jag har insett att jag får ta gymmet imorn eller på söndag istället, och Tanja ska komma på besök och bo här i helgen, och eftersom hon har bil, så ska vi storhandla sen istället, så det kommer jag fixa senare, det där med maten. SKÖNT! Det som jag då har kvar på min plan är städa lägenheten och ugnen. Suck, men jag är ganska pepp faktiskt, ska bära ut rätt mycket till förådet och så. Fixa fram lite mer plats i lägenheten, för just nu är min hall en lagerplats...

Har även ägnat senaste timman åt fördelar och nackdelar med att köpa en micro. Den enda nackdelen är att jag inte kommer använda den mellan Juni och December, så då får den stå och samla damm någonstans. På tal om det så måste jag skaffa ett magasin där jag kan förvara alla möbler under sommaren och under vistelsen i Belfast... Aa tillbaka till micron! Det var ju faktiskt vad det här stycket skulle handla om. Jo om jag skaffar en micro så spar jag in mycket tid och disk! Jag kan dessutom spara in pengar eftersom jag kan laga MEGASTORA portioner åt gången, sedan frysa ner och bara kunna värma upp och käka. Kom på att jag sparar ungefär 1 timma varje dag med en mico, nästan iaf! Så ska definitivt köpa en micro. Hoppas de har någon billig modell på Maxi, för då slår jag till idag :) Sen är det bara burkar spm återstår, sen står jag framför spisen som en mattant på söndag, och lagar mat för hela veckan :D Ser fram emot det som tusan faktiskt! Hehe

Äh, jag får väl ta tag i städningen nu? Vore ju illa om jag inte hinner klart. Skriver kanske mer senare, om jag tröttnat på att städa ;)



Helt utpumpad

Pfeeew! Trots en ledig dag är jag helt utpumpad. Festade inte till det igår, men sov till 12 idag iaf! Skönt som tusan var det, sov sååå bra. Lite trist var att jag drömde att jag vann på trisslotter, så jag skulle in till TV4 och bara hämta min vinst... Haha typiskt mig alltså = D Var på möte om Brysselresan innan vid 13 med. Fast nu fick jag bråttom igen, skriver mer imorn eller senare!

Så tänkte att jag kan fylla på detta inlägget innan jag går över på dagens bravader. Mötet igår om Brysselresan var väl sådär givande, visade sig att det blir rejält mycket billigare om vi själva bokar resan tillsammans i 2 mindre grupper. Själva resan och boendet skulle förmodligen gå på ungefär 2000 kr, men då är transport till Stockholm eller Köpenhamn inte inräknat, inte heller matkostnaderna och så för dagarna. Så totalt kanske 3500 kr. Pratade med Martin om att åka ner några dagar innan istället, för att få ut mer av resan, det är ju släjva flygresan som kostar och så, känns onödigt att bara flyga ner och stanna 3 dagar. Tanken är att vi åker ner den 1 april, som är en onsdag, och åker hem den 4, som då blir en lördag. Varför inte åka ner Måndag, och hem på söndag? Funkar det med vårat schema ska jag försöka göra så, om det blir någon resa. Blir mer på riktigt då, och dessutom så används pengarna bättre! Bo på vandrarhem och laga egen mat och så blir dessutom ganska billigt.

Det som rejält tog musten ur mig var allt intervjuarbete och så med reklamfilmen för programmet. Tog med mig Sofia till biblioteket där Anders först skulle filma oss och så när vi satt och fejkpluggade, tog nästan en timma, fast var kul faktiskt, vi kände oss lite som filmstjärnor hahaha! Aa sen skulle han ta kort på mig när jag satt och pluggade avslappnat typ. Sedan började vi med den där själva intervjun, fan det var svårt alltså, känns som om det blev smörigt och dåligt som fan. Bläää! Hoppas det blir bättre än vad det känns som.... Hur som helst så var vi inte klara fören 16:20. Då var det bara 40 minuter till Innebandyn, och jag hade inte ätit något förutom frukost... Störigt! Så jag cyklade hem som en dåre, och matade i mig 2 apelsiner och en burk majs. Yummy va? Stressade järnet, och hann faktiskt till bandyn innan den började. Tog med mig 3 apelsiner i väskan med, som jag käkade under spelandet, spelar 2 timmar på torsdagar så det behövdes, blev helt färdig, inte nyttigt alltså.

På kvällen kollade jag på film, såg Journey to the centre of the earth. Den var typ kassbra. Sett något liknande fast mer som en serie har jag för mig, som jag har för mig jag tyckte var skitbra, men inte säker. Aa hur som, filmen hade varit väldigt bra om den varit lite mer seriöst, inte lika löjlig som på vissa stunder och så, men aa, fascinerande helt klart ändå :)

Nä nu är det dags för att hoppa över till vad som händer idag =)

Generad!

Hahahaha! Usch då, såhär dagen efter så känns intervjun igår ÄNNU ner smörig hahaha, kanske beror på kommentarerna ;) Och Soheyl, jag tror det är något vi får förhandla om, när det väl kommer till anställning och kontrakt haha!.

Ska strax se på Juno, den är helt okej har jag för mig? Ska se nu iaf! Idag hade vi ju förresten vår konferens! Gick upp 06:50 och sedan matade det på till 17:10. oj oj oj bråttom! hej hej så länge iaf

Haha! Gah fan vad smörigt... =)

  
 
  
 
"Jag har utvecklats så himla mycket och mognat något enormt"
 
 
 
 
 
 Kalle Jogbratt, 20 år var inställd på att läsa juridik men när han hörde att andra kompisar hade samma planer ångrade han sig.

- Jag ville göra något eget och annorlunda. Jag hade en kusin som pluggade i Kalmar och som trivdes väldigt bra och det ledde mig hit.

Kalle valde att söka programmet internationella samhällsstudier och han är nu inne på sitt andra år.

- Det är ett brett program med mycket engelska och det passar mig.

Kalle vill jobba med människor ur ett samhällsperpektiv och gärna med att medla, kanske blir han diplomat så småningom. Kanske går vägen dit via FN eller EU.

Första året läser studenterna mycket filosofi och det andra året börjar med en termin på engelska och fortsätter med statsvetenskap.

- Det blir mycket engelska i skolan och det är lätt att engelska ord smyger in i svenskan. Det händer att vi pratar engelska med varandra även när vi inte har lektion.

Under sista året får studenterna välja om de vill läsa en termin utomlands i Belfast.

- Det är en bra möjlighet att få chansen att lära sig engelska i ett engelsktalande land.

Kalle går på föreläsningar 2 -3 gånger i veckan och hemma läser han kursböckerna.

- De flesta böckerna är sträckläsningsböcker istället för rena faktaböcker. Nästan alla kurser avslutas med en salstenta eller en hemtenta. Under kursen har vi seminarium där du har chans att få klarhet i det du inte riktigt har koll på.

Kalle tror att han kommer att läsa vidare till en masterexamen, kanske utomlands.

- Eftersom jag började plugga direkt och inte hann resa först, vill jag nog sedan åka till Asien eller Afrika och jobba med bistånd eller som volontär.

Kalle säger att det har hänt en del med honom själv sedan han började på högskolan.

- Jag har utvecklats så himla mycket och mognat något enormt. Här känns ett år som fyra år.

Han gillar att plugga på högskola.

- Det bästa är att åldern inte spelar någon roll. Många av mina bästa kompisar är kring 26 år.

Utbildningen innebär mycket eget ansvar.

- Du kan själv bestämma om du vill göra en uppgift mitt i natten, dagen innan eller tre veckor i förväg.

Det tog ett tag innan Kalle insåg att han nu bestämde över sitt eget liv.

- Det är ditt liv och du får göra precis vad du vill. Ingen annan säger vart du ska bo eller vad du ska plugga.

Kalles råd till dig som funderar på att börja läsa.

- Var inte orolig, Våga chansa och gör det du vill. Om utbildningen inte är rätt för dig så går världen inte under för det, kryssa av den på listan och gå vidare.

Haha jag hittade detta idag, var intervjun som jag gjorde innan jul någongång. Hmm haha smörigt, men det är väl lite kul det med haha. Idag har jag och Filip övat talet 5 gånger seriöst, så nu hoppas jag på att det ska gå bra imorn! Ska strax öva min del 2 gånger framför spegeln, sen får det vara nog! Störigt att behöva gå upp så tidigt imorgon, ska vara på plats redan 0730, för att bara 118 vattenflaskor eller något sånt, helt ärligt 118 vattenflaskor... Och annan mat och så till själva konferensen. Jag och FIlip entrar scenen 11:10 om jag kommer ihåg rätt, det SKA gå så bra, är fan pepp alltså! Peppad från tänderna till tårna, hoppas jag lyckas bra nu =)

Var på Nautilus innan på väg hem från Djurängen, var riktigt skönt att glida runt och trötta ut sig, skööönt! Makes you happy! Fasen problemet med att träna mkt är att det blir en massa tvätt, måste desperat fixa tvätttid nu alltså, jag får göra en nattlig räd imorn tror jag, så att jag har rena träningskläder och så! Haha, får stampa tvätt medan jag duschar annars ;) Det vore ju något för att öka spänningen i vardagen? Hehe.

Jag måste komma till skott nu, diska, peppa, öva!! Diska, peppa öva, diska peppa öva, öva peppa diska! Mmm tjoflöjt, Iam out of here!

Måndag - Innebandy =)

Idag är det måndag. Ídag klockan 10:20 så mötte jag upp Filip i biblioteket, vi gick och hade övningssession med Johan och fick feedback på vår presentation och förslag på förbättring. Det blev lite som ett slag i ansiktet först, vi snackade barai 15 minuter... Vi trodde vi skulle snacka för länge. HAHA! Dålig planering? Nä lite oflyt. Sen var vår första PP inte speciellt givande, saknade struktur och han ville se mer bilder. Så med lite nya tips och ideér så gick vi hem till Filip och satte igång! Efter att man suttit och knåpat en stund, så insåg man PRECIS vad Johan hade menat och å, vi satt i nästan 5 timmar, fram till 17:10 och pillade, men det känns som om det blev såå mycket bättre nu efteråt. Så ska faktiskt bli riktigt kul att presentera på onsdag, Imorn ska vi ägna större delen av dagen åt att öva öva öva öva öva öva öva! Det kommer nog bli kalas om vi lär os allt så vi kan ha en lagom skön och smörig publikkontakt, så glimten i ögat tittar fram ;)

Cyklade fortare än stålmannen (OBS kan han cykla?) från Filip på Djurängen hem till Tegelviken, sedan bytte jag om, kanske inte lika snabbt som stålmannen, så han tog ikapp lite där, men nästan lika snabbt!! Sen var det bara att flyga iväg med cykeln och packningen till hallen, INNEBANDY!! Idag var det sjukt skoj alltså, och hade en jäkla bra dag haha, det gick bra alltså ;) Soheýl var där idag med, riktigt skoj att hittat dit :) Synd bara att du fick HIV och Syfilis av vattnet;) HAHA nääää ;)

Hepp, det får räcka för idag, nu ska det ätas mkt mkt mkt fruktsallad och ses på film hehe ;) Förresten!
Cant get enough of this - Dishwalla Today - Tonight

Härligt! Presentation på G

Dear Blogg, I am so sorry, its been far too long since my last confession. Haha nää;) Inget trams nu! Har haft full rulle bara, mycket mycket haha :) Idag har jag haft det väldigt lugnt och sansat. Tänkte tvätta, men missade tvätttiden, så nu är det fan kris, fanns ingen ny tid fören på fredag!! Hur ska det gå? Antingen får jag tvätta på natten, eller typ handtvätta idrottsshortsen haha, för det är dom som är viktiga!

Hur som helst, igår så gjorde jag och FIlip klart presentationen, ett förbannat bra jobb! Haha tog oss typ 5 timmar, var helt färdig efter att det blivit klart. FIxade precis iordning stödordskorten idag, när Anders ringde, en person som vill ha med mig i en reklamfilm för mitt program och så, så han ska komma på övningstiden imorn vid 11 och ta bilder och sådär, värma upp:) Sedan på stora presentationen på onsdag, så ska jag bära en mygga och bli filmad och sådär, brr känns som om jag ska vara med i TV ju! haha! Sjukt spännande, men även mycket mer nervöst än om det bara hade varit att snacka? Så känner att jag verkligen får ta och öva nu de 2 dygnen som jag har på mig. Sen ska vi träffas på torsdag för en mer djupgående intervju. haha skitkul ju! Fast lite läskigt:) Hoppas jag sköter mig bra, men kommer nog bli sådär skönt spexig och sprallig så det kan inte bli fel! haha!

Skaffade även Spotify igår, Adam vad snäll och signade upp mig. Sjukt bra program alltså! Rullar på som bara den! Redan hittat massa nya sköna låtar. En av de nya favoriterna är Saybia´s The Second You Sleep. Sjukt bra alltså!! Den får avsluta detta rätt korta inlägget, för har lite bråttom nämligen! Ha det najs så länge så hörs vi imorn så får vi se hur det gick:)

ÅH!! En annan så stöööört bra låt kommer här med, nu när vi ändå är igång ;)

Millencolin - En bibel i sig, haha

Skepp ohoj! Vaknade idag och hade drömt konstiga saker, vet inte vad jag drömde, men vaknade upp och kände mig väldigt speciell. Vet inte riktigt vad det är för speciell känsla jag har, men det kommer jag väl komma på, eller så försvinner den haha. Kanske ska testa äta ngt? Är kanske hungrig ;)


Innan jag cyklar iväg till Filip för att göra dagens arbete, så t'änkte bara printa in texten till Millencolins låt E20 Norr.  Den är verkligen bra, det är mest texten jag gillar, för det finns såå många bra synvinklar och argument. Den absolut bästa linen i låten måste vara " Jag vet att det är tragiskt att inte leva så som man lär", jag vet inte, men idag kände jag mig nog lite träffad av den faktiskt. Det gillar jag inte haha, så får bättra mig där ;) Man ska njuta av att vara vid liv, och det finns bara ett liv ( som just denna människan du är iaf) så bäst att ta hand om det, för du sover bort så himla mycket av tiden iaf, så om du dessutom ska ägna annan tid till att fundera på om du trivs eller inte, ja då finns ju ingen tid kvar knappt :O Haha, och det vore ju dåligt?

Over and out landkrabbor, jag seglar iväg!

Millencolin - E20 Norr

Driver omkring här i Linné, jag söker nån sorts egen livskvalité
Ingen människa ser mig en dag som den här, känns det bra.
Jag vet jag måste göra min grej, spelar ingen roll vad folk säger nej.
Det är nu eller aldrig det är allt på ett kort.
Att det är nu eller aldrig gör steget för stort.
Det ser ut som jag får vänta för evigt för att få något gjort.

När ska jag leva mitt liv för mig? Göra dom saker jag tror på?
När ska jag våga vara mig själv och fånga dom drömmar jag vill nå?
Så när kommer jag leva mitt liv för mig?
Mitt liv för mig. För bara mig. Mitt liv för mig.

Det är nära att jag kör E20 norr, det är en stad i mitt hjärta av lycka och sorg
Men alla dom drömmar jag har finns ej där.
Jag måste ta en chans i mitt liv.
Måste ta det där tåget innan det går förbi.
Men jag förblir passiv står kvar där jag är.
Fast jag sagt till mig själv; jag gör det jag svär.
Jag vet att det är tragiskt att inte leva så som man lär.

När ska jag leva mitt liv för mig? Göra dom saker jag tror på?
När ska jag våga vara mig själv och fånga dom drömmar jag vill nå?
Så när kommer jag leva mitt liv för mig?

Så säg att du förstår mig.
Säg att du känner dig lika liten som jag.
Säg att du förstår mig och jag gör det idag.

När ska jag leva mitt liv för mig? Göra dom saker jag tror på?
När ska jag våga vara mig själv och fånga dom drömmar jag vill nå.

Var det sant?
Jag måste börja tro på mig själv det är inte för sent för nånting så
när kommer jag leva mitt liv för mig, när ska jag våga vara mig själv
så kanske att jag lever mitt liv för mig.

Ny uppenbarelse!

Allt jag har kommit fram nu efter att ha pratat med kära bror, är att ENJOY LIFE för fan. Ta hand om stunden, och trivs oavsett situationen, allt ordnar sig. Ta och gör som du vill och för tusan TÄNK inte så mycket. Jag tänker alldeles för mycket. Något jag alltid har gjort, men jag har lärt mig att ibland är det bättre att säga till hjärnan att hålla käften.
FAST, man är som man är, och jag tror inte man ska försöka ändra på sig för mycket, om man trivs med hur man är, det är väl en balansgång antar jag. Jag känner att jag är på gång igen iaf, som attan!

ENJOY LIFE - Jag vet att jag ska göra det ^^

Nu är klockan 0100. Haha inte lika pepp som innan, men det berorväl säkert på att jag är trött och sådär. Det ordnar sig allt. Allt ordnar sig. Godnatt

Jag är mer levande än någonsin

Jag är så levande nu så det är inte klokt. Men det har definitivt sina för och nackdelar.. Du vet ibland är man så jäkla sugen på att ta på sig den där fina tröjan man har hemma. Men ibland så ligger tröjan i tvätten, och du blir alldeles naken och bara känner för att lägga dig i sängen och sova istället. Så får du vänta tills tröjan är tvättad och redo för att användas igen. Det där med tröjor är väl kanske världens sämsta förklaring på det jag försöker komma fram till. HAHA ja gud ja. Nu orkar jag inte sudda eller så, men det där med tröjor måste varit sämsta förklaringen någonsin. Du får helt enkelt fantisera ut något eget exempel.

Jag vet inte, jag mår precis så som man ska, det är härligt alltså, jag känner mig mänsklig, varm och äkta! Men, jag vill kunna få utlopp för all härlighet, jag vill inte lägga mig i sängen och sova bort ruset. Det finns inte, men jag vet inte vad jag ska ta mig till egentligen, det är väl bara att glida med i strömmen och hoppas på det bästa, kanske kommer tröjan och är alldeles redo att användas imorn?

Aaaaaa så himla bra som jag har mått senaste dagarna, det är det man strävar efter att uppnå. Tyvärr så är ju inte livet alltid lika lätt, man ska alltid behöva gå upp för backen igen när man åkt pulkan hela vägen ner, hur lång backen än är, så kommer du någongång under resan att få vända dig om och traska uppåt igen. Haha vad skriver jag egentligen? Kan nog verka deppigt och så? Men det menar jag inte, jag bara menar att här står jag, med pulkan i högsta hugg, och bara vill att du ska hoppa på så vi kan åka ner tillsammans :) Vill inte åka med pulkan själv, det är inte lika kul att gå upp för backen själv.

Allt jag vet är att jag  mår sådär skönt och vet vad jag vill när jag vaknar på morgonen. Det är väl huvudsaken? Men vad ska man göra när man borde en sak och vill en sak? Man BORDE göra som man VILL. Jag brukar göra det jag vill, det är bäst så tycker jag. Jag vet vad jag vill, men vad ska man göra om man kanske inte kan få vad man vill? Nä, sånt ska man inte tänka på, så är det bara. Vissa saker kan man inte styra över, det är bara att följa med och trivas! Enjoy the moment, för fan vad man vill tillbaka till ögonblick ibland, så det gäller att passa på just när ögonblicket är --> Du kan omöjligt veta när ett ögonblick är, så njut hela tiden så du inte missar något!

Hmmm, det här blir ju otroligt luddigt, vet inte ens själv vad jag skriver, men känns onödigt att ta bort något. Haha. Jag vet att det kommer lösa sig, allt löser sig, det gäller bara att försöka lösa det åt det håller som man själv vill!

Söndag? Måndag? Tisdag?

Vad är det för dag idag egentligen? Igår var definitivt en lördag... Jäkligt bra dag, var nere på stan och hyrde 3 filmer, 300, The Happening och Arn- riket vid vägens slut. Så det borde rent logiskt vara söndag idag, eller åtminstonde måndag. Men världen är ju inte logiskt, det borde jag väl ha lärt mig vid det här laget, därför så är det tisdag har jag fått höra :)
Klockan är redan 1300, jag har inte gjort någonting alls, inte ens ätit frukost, men det ska jag snart göra, mumsi mumsi, godare att vänta in hungern lite ;)

Idag är det 8 dagar kvar tills konferensen ska hållas, dvs ungefär 5 dagar som jag och FIlip har på oss ör att färdigställa arbetet, så vi har 3 dagar på oss att öva. Nu när jag skrev så så kändes det plötsligt väldigt lugnt. Vi är hellediga så det enda man behöver fokusera på är just arbetet, så det ska nog inte bli några problem ändå tror jag. Skickade iaf in Abstractet och "planeringen" igår, och bokade tid för handledning på torsdag. Han skrev att vi fick tiden 10-30. Inte riktigt klurat klart på vad det betyder, men måste innebära 1000-1030?

Gjorde ett så himla skönt gympass igår eftermiddag, det känner jag idag :) Härligt! Förstår bara inte varför jag har sån träningsvärk i nacken och axlarna, vad gjorde jag för övning då? Kan iofs kanske ha varit Maxikassarna jag bar hem sen efter gymmet... Hmm case solved kanske? Fortfarande ligger snön djup utanför, kallt som attan är det med, hållt dig kring 10 minus under de 3 senaste dagarna iaf, för mig får snön gärna försvinna nu, så det blir lite mer vårlikt :) Jag fyller ju faktiskt snart 21;) Haha, dessutom är det snart sommar på riktigt ;) Hmm ja kanske lite överdrivet, men nääästan, och tiden går himla fort!

Ska strax fixa iordning frukosten, blir nog varma smörgåsar idag igen, gott :D Sen ska jag se klart Arn, såg nog de första 40 minuterna igår ungefär, tycker den verkar kunna bli väldigt bra faktiskt, har hört att den bara är sevärd och inte så himla bra, men jag tror allt att den är mycket sevärd, får se om jag håller med sen igen :)

Längesedan jag länkade till någon bra låt, dags igen! Sjukt bra låt med James Morrison och Nelly Furtado, bortglömd Nelly, hon är förjäkla bra alltså!
 

Tillbaka till högstadiet

Haha, ja idag har jag upplevt känslor som påminner om högstadiet och mellanstadiet haha! Så härligt, så jobbigt.
Söndag 4/1 2009 är på det stora hela taget en mycket bra dag. Ska ta och hoppa i säng nu, det är ju trots allt redan måndag.

Apelsinens dag

Sådärja, då var lördagen avklarad. Det blev en väldigt bra lördag, fast en riktigt mysko kväll. Gick till gymmet som sagt innan iaf, tog 25 min dit, så blev en promenad på 50 min sedan sprang jag runt och pillade på gymmet i typ 50 min. Satte i mig en apelsin i bastun, sjukt gott var det, definitivt en av de 5 godaste apelsinerna jag någonsin har ätit :) Åt ytterligare en apelsin på väg hem sen, den var nog top 4 alltså, ojoj! Så aa från och med nu så är 3 januari Apelsinens dag i mitt liv. Haha härligt;)

Var dessutom sjukt skönt att träna lite, hoppas nu inte att jag drar på mig någon förkylning igen, som jag antagligen har tjänat ihop efter juldagen... Men vi får se, känner mig helt okej, så hoppas, med mycket apelsin och stålvilja ska det nog gå vägen:) Jag och Filip har nog dessutom gjort klart uppgiften vi ska göra till måndag, och eftersom han inte kommer hem till Kalmar fören måndagkväll, så kan vi inte jobba på själva arbetet = Kalle har helledigt både imorn och på måndag! Anar inte hur skönt det ska bli.

Nu är det hur som dags att gå och lägga sig, hoppas på en långpromenad imorn, dessutom ska jag städa och piffa upp lägenheten, så jag behöver nog allt lite energi :) Frågan är om jag ska unna mig en lång sovmorgon igen? Eller om jag ska ställa klockan ändå... Hmmm, ha livets svåra beslut är inte lätta ;)

Såg förresten en lite skön animerad film innan av en slump, satt klistrad i 2 timmar. Haha, hur som helst, en av karaktärerna släppte en sjukt skön kommentar i slutet av filmen, hehe den kommer här, visdomsord återigen!

"Äh det var bara en livslång besatthet, det kommer jag över" - Skattkammarplaneten 3+ ? Haha!


3:e dagen

3 dagen i Kalmar idag, såg att jag glömde blogga igår, hände väl inget speciellt då kanske? Hmm eller jo det hände ju faktiskt en del igår. Handlade ganska mycket mat, men behöver nog storhandla imorn igen för att fylla ut ordentligt. Sen klippte jag mig på eftermiddagen, så nu är jag nyklippt och har mycket mindre hår än innan (konstigt?) men jag är nog helt nöjd faktiskt, vi får väl se hur det blir nu efter att jag duschat haha. Fixade klockan jag fick i julklapp, förförra julen alltså... Haha tog mig 13 månader att palla mig till klockaffären och fixa ett hål till i den, så nu kan även min bäbisarm bära klockan! Kvinnan i affären sa till mig att " Du behöver äta mer gröt" Jag svarade " Ja det behöver jag verkligen..." Haha.

Idag sov jag till halv 11, inte så farligt, men kommit ur rytmen som jag hade hyfsat i höst. Värdelöst, men jag kommer nog in i matchen igen snart :) Det är förresten lördag idag, fast för mig är det nog mer en måndag eller tisdag. Ägnat förmiddagen åt att skriva på arbetsgrejen som ska in på måndag. Gick väldigt smidigt, så jag tror jag och FIlip kan bli klara idag faktiskt, precis mailat vad jag skrev till honom, så ska han se över det, så nu är jag ledig tills han skickar något tillbaka till mig. Skönt det. :)

Tänkte passa på att gå till gymmet, så man börjar träna igen, väldigt dåligt med det över julen! Tror inte jag var så speciellt onyttig dock, nyttigaste julen någonsin? Så känner inte att jag gått upp massa som jag måste bli av med, haha det är skönt :) Ska ta med mig apelsin och käka i bastun, julens mysterium, varför är apelsin så mycket godare i en bastu? Förresten så öste snön ner här innan, helt sjukt vad det snöade, som tur är har det lättat lite nu, vill inte behöva pulsa i snö och bli blöt haha. FAst ska faktiskt promerna till gymmet istället för att cykla idag. Då blir det typ 50 min promenad fram och tillbaka, plus att jag slipper bli så kall i rumpan av en issadel, det är jobbigt haha :D Is-landsproblem? ;) Höhöhö! Nää fy hahaha.

Funderar på vad jag ska ha till mat idag, käkade kroppkakor igår igen för andra gången, var mycket godare nu faktiskt, hade massa gräddfil på, det funkade bra faktiskt haha. Aja nu får jag packa och börja röra mig mot gymmet :) Hörs kanske senare!

Kalmar! <3

Woo! Idag är det för det första 2009. Välkomna alla, kul att ni kunde komma till mitt år ;) Hehe nää. Åkte till Kalmar idag vid 14:37. Varit en riktigt bra dag får jag säga! Vaknade upp halv 11, men låg kvar till halv 12. Var riktigt slö, men brorsan tvingade upp mig. Spenderade ju nyår nere i Halmstad. Vi var på hemmafest hos Jonas, käkade halvgott friterat och sådär. Men Jonas, det var inte du, det var fritösen ;) haha!. VAr riktigt trevligt¨, sjukt roligt hade vi när vi spelade kortspelet, vet inte vad det heter, men det med kisskort och regler och sådär. HAHA! Ja det var roligaste stunden på länge HAHA!.

Jag var helnykter hela kvällen faktiskt, kände att det behövdes efter juldagens bravader. Var riktigt skönt, särskilt i efterhand, även om jag haft huvudvärk och så under dagen idag, beror nog mest på all tid jag spenderat blind utan glasögon, och att det funkar riktigt dåligt med att ha linser i just nu alltså :S Måste gå till en optiker som får säga några kloka ord om saken :P.

Var så himla sjukt fint väder första dagen på det nya året i Halmstad, lite kallt, men jättefin sol och solsken som bara den, gjorde ingenting att tåger blev försenat 15 min, jag satt ju där i kalsongerna och bättrade på min bränna :D Hmm, men den kan jag nog förbättra genom att stå naken under kökslampan nästan, så var väl ingen bedrift kanske... Resan hem gick väldigt smärtfritt ändå faktiskt, men Hässleholm där jag stannade måste ha sett bättre dagar, fy vad slitet det såg ut, kanske berodde mest på att det är dagen efter nyår. Pantarna på stationen har nog pengar till kontot på Monaco nu. Satt 2 killar på tåger från Alvesta hela vägen in till Kalmar, de pillade med en Rubiks kub, de var helt besatta alltså, men oj!! Den ena kunde fan utantill precis hur man skulle vrida för att det skulle klaras. Han bara sa massa " ja så vrider du fram och höger, så vrider du på baksidan och höger, sedan sidan och uppåt" Alltså för det första, kuben ser ju fan likadan ut överallt?? Hmm ja så går det när dagens ungdom inte får spela CS, då blir de Einsteinsmarta på nolltid hahaha. Måste googla kuben nu och se om det står något spännande innan jag skriver vidare ...

Okej, nu var det gjort, och detta säger ju en del alltså:

 "En Rubiks kub kan ha (8! · 38-1) · (12! · 212-1)/2 = 43 252 003 274 489 856 000 (drygt fyrtiotre triljoner eller fyrtiotre miljarder miljarder) olika positioner (≈4,3 · 1019), men kan trots det alltid lösas med max 23 vridningar."

Aja nog om det:) när jag väl kom fram till Kalmar stog Bettan guldig och glänsade kvar fastkedjad vid cykelstället, till och med luft i lungorna hade hon, så jag red hem till Tegelviken och var väl framme vid 19:10 typ. Började med att packa upp och rensa garderoben, hittade lite gamla kläder jag glömt, och sorterade bort massa som jag ska lägga i någon sopsäck så länge, lär väl hamna hos myrorna sen eller nått, ingen idé att ha massa kläder liggandes om man vet att man inte kommer använda de. Dessutom så behöver man inte 15 träningstshirtar haha :) Har även kommit tillbaka till mina andra glasögon, sjukt skönt att kunna se igen!! Gått en vecka halvblind ju, skönt!! Enda stora bakslaget var när jag laddat mentalt för att handla mar för 40 kg ungeför, väl framme vid Maxi ( Obs det är sjukt kallt ute idag, typ 8 minus eller något) så inser jag när hela parkeringen är tom, att det är helt stängt på juldagen. Vilken jäkla miss! Så hungrig och pepp jag var... Får helt enkelt handla till frukosten imorn eller nått. Som tur var hade jag lite köttfärs hemma, en lök och lite pasta, så gjorde någon form av makaronröra, blev faktiskt riktigt gott :)

Shit. det bara flyger ur mig, får nog sluta blogga nu. Imorn ska jag förhoppningsvis handla all mat, gymma och böja med grupparbetet, börjar krisa rejält. På måndag ska det in. Finns bara en bild som kan avsluta detta inlägget :


RSS 2.0