På äventyr!

Hej Bloggen! Var en stund sedan sist, beror på att jag är ute på äventyr och inte har tillgång till internet eller dator :) Är och hälsar på Sofie hemma hos sig, utanför Lysekil. Jag har det kalasbra och det känns lite som om jag är på semester:D Även om jag precis pluggat en timma eller något sådär. Är faktiskt ganska pluggpepp, men spar den mesta av den energin till nästa vecka eller så... :P Sitter och är alldeles sprallig och kittlig i musklerna, det kan du skriva upp på en lapp om du vill. Har fått lite träninsabstinens tror jag, trots en riktigt fin promenad igår=)

Ska snart käka mat, sedan bär det av någonstans, minns inte vad stället hette, men det ska handlas lite saker och så iaf... Ikväll tror jag att det blir melodifestivalen, tror att det kan bli helt okej, även om det borde vara svårt att toppa förra helgen, som faktiskt var riktigt bra! Hopp, nä, jag lägger nog ner detta nu, kom av mig! Hörs på måndag igen, för blir nog inget mer bloggande innan dess.

Tjoflöjt!

Kalle goes Vagabond

Hej Bloggen! Idag är det onsdag, sov förjäkla skönt inatt alltså! Även om det blev lite för lite sömn så snackar vi kvalite, oj oj oj! :) Klockan ringde vid 0730, gick upp och käkade frukost till rapport. Skönt att jag lagat cykeln, så jag kunde cykla in till föreläsningen som började 8:30. Men idag var det så galet skön och härlig luft ute (VÅR!!!) och fågelkvitter, så hade egentligen allra helst traskat till skolan, men tyvärr så hann jag inte det... Föreläsningen drog ut 15 minuter extra, brr vad jobbigt och segt det blev, som tur var hade jag haft med mig mina obligatoriska apelsiner ;) Så även om psyket kollapsade så klarade sig min fysiska kropp :) Haha. Klockan är nu 13:29, har kommit hem och lagat (värmt) mat, var riktigt skönt att få i sig lite mer mat, så nu börjar jag peppa till igen!

Bestämde mig för att beställa böckerna för de två sista kurserna nu med, när pengarna har kommit. Fick ett presentkort på 100 kr för att jag testade på Lovefilm med, så kalas att använda det:) Kostade 12-1300 kr med böckerna, lite hårt för kassan, men skönt att inte behöva beställa något mer sen. Hoppas verkligen att man kan lita på litteraturlistan nu bara, annars blir jag lack alltså... :) Mm, så har betalat alla räkningar och sådär med nu. Börjar fundera på om jag ska söka lite jobb inför sommaren ändå, börjar bli ekonomiskt handikappad... Så har tänkt att jag kanske ska söka lite jobb i Uddevalla och i Halmstad, så får jag väl neka om jag vill plugga istället? Men aa, det är så himla svårt att söka jobb tycker jag, vill ha ett jobb som utvecklar mig, eller så vill jag plocka pant! Plocka pant saknar jag sedan man var en liten knatte, kommer ihåg att jag tyckte det var sjukt tillfredställande. HAHA mm jag är knäpp, I know. Men aa, livet vore rätt fint med en kundvagn med icakassar, och plocka pant. Eller njaaa.. kanske inte sååå bra. Men mm, avslappnat? Tills man vill duscha och så kanske... Nää lämnar det nu;)

Sjukt träningssugen idag, funderar på om jag ska gå till gymmet idag igen, fast då blir det tre dagar i rad, så det kanske är dumt. Men hade ett otroligt skönt pass igår, så skönt så att jag har träningsvärk i många goa muskler ;) Annars så ska jag bara försöka läsa lite idag, och tvätta tvätt inför helgen. Måste packa iordning vad jag ska ha med mig till Lysekil, tar nog med mig mycket begränsat med saker iofs, men aa, hur som så måste det göras idag! För ska träna imorn på morgonen, för att sedan bara komma hem och käka --> ta med packningen till föreläsningen --> gå tidigare och åka med tåget mot Göteborg 1545 eller något sånt. Grymt bra det ska bli! Dessutom ska jag försöka läsa en massa på tåget. Mmm oj oj oj. Bästa helgen på länge :D

Ska kolla på lite mer skidor nu, det är grymt skoj att kolla på skidor faktiskt! Blir hur sugen som helst på att vara med!! Synd jag inte är bättre på att åka skidor, eller att det inte finns snö här i Kalmar... Blir alldeles nervös av att kolla på svenskorna/svenskarna. Härligt! Haha


Ny kurs, snöstorm? och punkteringsfix!

Yoho! Idag är det måndag, den 23 februarui dessutom! Har hunnit med mycket idag, även om de senaste timmarna har rullat iväg väldigt snabbt!. Idag gjorde jag en riktigt snabb morgon, vaknade 07:25 av djävulsklockan, usch, obehagliga rysningar man får i hela kroppen av att vakna till ett burrande och surrande ljud, som gradvis blir högre och högre, BRR!!. Aa hur som helst, fixade mig och käkade och så snabbt som attan, var på väg mot cykelaffären och skolan 10 i 8. Skulle förbi cykelaffären och lämna in min cykel, hela däcket sprack/small när jag cyklade. Det ploppade ut som en tennisboll av inneslang, och strax efter när jag fascinerat och lyckligt spanat in kulan, så small den... Dumt av mig att cykla vidare, men det var ju så fascinerande! BOING BOING BOINK SMÄLL... Haha;) Aaa, fast det var i lördags som cykeln pajade, tänkte gå med den igår, men glömde helt av det! Hur som helst så öppnade inte affären fören klockan 10, vilket var ganska väntat, så parkerade cykeln där och traskade vidare mot föreläsningen, som började redan halv 9! Men eftersom jag är på väg att förvandla mig till en morgonmänniska så var det rätt skönt :)

Den nya kursen heter Komparativ Politik. Verkar vara sådär, de två första böckerna verkar torra! De är iaf otroligt fula, och när det gäller böcker är jag väldigt ytlig! Haha får hoppas att de smakar bättre än de ser ut! Härligt att ha Patric iaf, även om det kan bli lite segt med honom, så matar han ur sig sköna citat och anekdoter hela tiden haha, allt från gamla postbilar till varför helvetet finns, haha! Det kommer 3 saker jag snappade upp längst ner i bloggen :)

När föreläsningen var över, 11:30, så snöade det sjukt mycket ute! Var flingar stora som attan!! Jag och Martin gick till biblioteket, han skulle skriva ut något, och jag skulle hämta protokollet från FIKS årsmöte. Ska bara skriva på det nu, kopiera det, och sedan gå till banken och lämna över det ekonomiska ansvaret, sen är jag klar med ansvarsbiten, sköönt! Efter det så blev det en tur till Maxi, hade inte tänkt handla något mer denna veckan, men måste ha något som pålägg, så köpte en ost, riskakor, soltorkade tomater, och ett paket mjölk. Sen lämnade jag in cykeln, de var inmporade av min guldfärgade hingst, haha, ja det är väl klart? ;) Hur som helst skulle det kosta mig 315 kronor för att få nytt däck och innerslag, det fick det vara värt! Ska få tillbaka den redan 1600 imorn, så grym service ;) Har dessutom lagat mat och tvättat tvätt! Så visst, klockan är 16:16 nu, och jag har varit väldigt effektiv ändå tycker jag?

Funderar på om jag ska ta och läsa något i den första boken idag? Eller om jag ska spara det till imorn,,, grejen är den att det är innebandy sen ju, och det tar nästan 1 h att gå fram och tillbaka, så blir av med en del tid där:) Måste ju strax traska härifrån, vi får se om jag är sugen senare helt enkelt. För nu ska jag sätta mig vid tvn och ladda inför bandyn med riskakor, graaaor! ;) Blir farligt, synd att jag inte köpte mig en haklapp! :) Over and out, så hörs vi kanske senare!


Man får inte förenkla något så mycket så att man ljuger

I helvetet så får man säkert spika taklister, diska eller något annat kul som att skyffla kol antagligen

Helvetet uppkommer i en värld där man har för tråkigt. Måste ha något att hota med för att få folk att göra sitt jobb.




Så vill stjärnorna :)

Oj oj oj, vilken stämning jag är i nu! Blev att jag satt och kollade på melodifestivalen idag, jäkla huvudvär som kom efter att jag varit på gymmet:(. Aa hur som helst, var många bra låtar med idag alltså! Men Mollys låt tyckte jag var hur bra som helst, vilken text alltså!! Aaa, man vill ju bara ta första bästa tåg till Lysekil nu... :) Får vänta tills på torsdag, då blir det huuur bra som helst.

Idag har jag lekt pizzabagare med, var på Maxi efter gymmet och köpte jästoch lite allt möjligt. Gick faktiskt väldigt smidigt med bakandet, och pizzorna smakade väldigt gott för att vara gjorda av mig ;) , Har en hel pizza kvar till imorn, så mm, frukost där minsann! Funderar lite på morgondagen, har ingenting planerat på schemat direkt, man kanske ska ta och börja läsa i någon ny bok som ska vara med på kursen som börjar på måndag? Så att svaret på nästa tenta inte blir så nervöst som denna väntan haha. Annars så är det korpenmatch i innebandyn imorn! Ska bli grymt skoj, jag och Manne ska spela i ett tjejlag som behöver folk, så är maria och veronica med oxå, kommer nog bli riktigt skoj! Hoppas jag är frisk och kry bara, kändes som om jag hade fått lite feber tillsammans med huvudvärken innan, men aa, efter en alvedon så känns det mycket bättre iaf!

HIMLA skönt det ska bli att lägga sig strax, ska bara gosa ner mig i täckerna totalt, kanske bara ligga kvar där tills 16-17 imorn? Bara för att jag kan ;) Hmmm a vi får se, imorn behöver jag iaf inte må dåligt ifall jag skulle råka sova länge, men eftersom jag har börjat fungera rätt bra som morgonmänniska, så vill jag nog inte förstöra det, så aaa kanske ställer klockan ändå :) Kollade förresten lite på Om en pojke innan, Hugh Grant är ju en störtskön lirare alltså, mmm många filmer som är kalasbra han är med i! Aaa fi fasen. Haha.

Nää, nu ska jag börja röra mig mot sängen! Blir nog en bra söndag, det hoppas vi på!


Tenta VS Kalle = ?

Hopp, nu har jag skrivit tentan, druckigt två öl och inväntar avfärd mot kollektivet. Ska blir riktigt trevligt! Ska bli skönt att träffa människor, Sofie har bara varit borta några timmar, och det är redan ensamt som attan! Haha jag kanske kommer hinna skriva en kontaktannons innan denna veckan är slut? Eller köpt katt? :) Haha nädå=)

Tentan gick rätt kass... var precis såna frågor jag inte ville ha, kass tenta, visar ju inte ett skit vad vi har lärt oss, alldeles för liten tenta, eller så får man visa sina kunskaper på något annat sätt. Jag är iaf lite inställd på omtenta, satt och beräknade vad jag skulle kunna få för poäng, och det var väldigt kring G gränsen, haha, så vi får se! Skönt att det är över iaf, så kan man börja läsa till nästa kurs så småningom och fixa den galant istället :) Hepp, nu är det dags att börja ta på sig och så, Enjoy life nu, för livet är väldigt härligt <3. Även om det går lite mindre bra ibland, men vad gör väl lite regn när väl solen tittar fram! Höhö vad smöriga lines jag slänger ur mig såhär dags på kvällen. Aja imorn hörs vi kanske, en lördag helt vigd åt vad jag vill göra. Definitivit gymmet iaf, sjukt gott det ska bliiiii! Hahaha.

Hej!

BRING IT, tentajävel ;)

Nu är det bara 45 min till tentan. Har varit uppe sedan 07:15, och klockan är nu 11:43. En eeeeeevig väntan när tentan inte är klockan 8:a på morgonen. Värdelöst ju? Tänkte att jag skulle kollat igenom lite som jag var osäker på och sådär, men jag håller fast vid min teori att det bara stjälper istället för att hjälpa. Så aa, vi får se hur det går, måste ju medge att jag är lite skakig, samtidigt känns ett U avlägset, men aa, närmast hittils denna gången kanske? Äh, det kanske går skitbra, rätt frågor och rätt humör så kan man komma långt!

Har laddat med en korv och bröd nu iaf hehe, dessutom har jag diskat upp ett mindre berg som fanns i köket, så aa, rätt bra dag hittills!. Ska strax gå mot tentan, via Maxi för att köpa banan och en redbull tror jag, just in case, ifall jag får slutt på energi och så haha. Ska möta upp Sofie på vägen med, och säga hej då, hon försvinner hem till hemtrakterna och praktiserar nästa vecka, så det blir tomt:(.

Hepp, jag får fylla på mer i bloggen efter tentan. Dags att köpa lotter, och så hoppas vi på pengarna tillbaka iaf ;). Och förresten, THAT´s HOW WE ROLL!  ;) Hahaha

AH! Seriöst :(

Vad fan!! Klockan är 10:30, och trots att jag var uppe strac efter 7 så har jag inte lyckats plugga mer än 40 minuter. Sjukt svårt att få någonting gjort, har låst mig totalt nu igen. Störande som fan, för så brukar det bara bli när jag innerst inne vet att jag kan tillräckligt, men det tvivlar jag skarpt på just nu alltså... Har precis kollat en timma på tv för att jag hoppades att suget eller motivationen skulle komma tillbaka, men just nu känns det hopplöst... Kanske behöver roa mig lite mer innan det släpper? Bläää, så mycket att greppa, heklt omöjligt att avgöra vad man kan oxå... Ska nog ragga upp någon så man kan sitta och snacka igenom det istället?

Synd att klockan inte är mer, så man åtminstonde kunde börja laga mat, så att man gjorde något vettigt...


Day 4. Kniven på strupen

Brrr fy tusan. Klockan är 07:34 och jag har varit vaken sedan några minuter efter sju. Idag är sista heldagen innan tentan, timern som räknar ner står på 29 h kvar innan det smäller. Ska fixa frukost nu, eller håller på att fixka frukost as we speak. Idag ska jag läsa i mitt häfte jag sammanställt, åtminstonde fram till 14:00. Sedan får jag se om det känns att jag saknar något, frågan är hur roligt/underhållande/givande det blir att läsa den där sammanställningen, sjukt mycket fakta att ta in, och då har jag inte med riktigt allt... Aja, allt ordnar sig.

Var på Maxi igårkväll med Sofie, Tomas och Emelie, jag köpte upp bröd så att pågens numera har klarat sig ur den eknomiska krisen och har råd med en liten företagssemester till Bali. Haha 3 pack korvbröd och 2 paket bröd. Så aa, kåååårvfrossa är ett faktum veckan och dagarna som kommer. Går det dåligt på tentan så kan jag ju trösta mig att det finns korv, och går det bra på tentan så kan jag fira med att det finns korv;) Ska faktiskt ta en korv med bröd till frukost nu, med lite annat. :P

Kollade på City of Ember igår. OJ vad jag gillade den filmen! Den hade allt som på något sätt fascinerar mig, nu blev jag trött i ögat så dags att äta, men fyller kanske på senare, när tentaångesten kryper sig på allt mer, eller släpper rent av kanske? Vem vet... =) Se på filmen iaf, mmm.

Day 3. Uppe i gryningen

Idag är det dag 3 av mitt tentapluggande, lite oroväckande att det redan är onsdag faktiskt... Igår var en väldigt bra pluggdag hur som helst, sackade efter på slutet bara, men pluggade nog närmare 7 timmar på en höft sådär iaf! Har fortfarande redikal feminism och reformistisk socialism kvar att sammanställa på ideologifronten, sen har jag de sista 3 böckerna kvar oxå, men målet med dagen är helt klart att ha gjort iordning alla böckerna, putsat och färdigställt Worddokumentet, så att det bara är att printa ut, och sedan öva för fulla muggar hela dagen imorn och förmiddagen innan tentan på fredag. Många i klassen verkar foksera väldigt mycket krut på listan med begrepp och diskussionsfrågor som vi fick/började gå igenom på sista föreläsningen, det gör inte jag alls hittils, så får se hur det blir idag, kanske ska börja se över den med och lära mig iaf det som var gamla tentafrågor? Men aa, jag har inte så höga tankar om den sammanställningen, för jag tycker mycket inte är med... Aja löser sig. Idag ska 8 timmar plugg in på kartan iaf, minst. Ska strax äta frukost sedan bär det iväg på riktigt- Var uppe 06:55 idag! Klockan är nu 07:38, så a är lite imponerad faktiskt, börjar bli mer och mer en morgonmänniska, ser ljust ut inför framtiden ;)

Har redan FIKSat allt som behövdes göra nu efter årsmötet iaf, fixat ett budget, och sammamställt protokollet. Känns skönt, nu gäller det bara att fixa över så att banken får de rätta uppgifterna och att Gustav får min dosa, så är allt på den fronten FIKSat.

Ska bli skönt att gå till gymmet sen idag som avkoppling, var inte ens utanför dörren igår, så aa, vem vet, idag kanske Kalmar är övertaget av små grottmänniskor eller vem vet vad? Så hmm, får se om jag vågar mig ut senare idag ;) Kanske när jag börjar bli desperat och får träsmak av stolen... SOM det smakade furu och skog i rumpan i slutet igår, usch usch, hoppas jag får uppleva nya vyer av skogen idag, kanske sitta på lite lingonris eller sådär istället? Vore mysigt. (Kanske inte om man får röda fläckar? ;) ) 
Hej!

Day 2. Proceeding

Blev inget mer bloggande igår. Men kan tala om att pluggandet gick helt okej! Pluggade nog ungefär 6 timmar iaf, och det tycker jag får klassas som en bra start. Klockan är 09:05, så lite efter schemat idag ^^ men ska bara borsta tänderna så sätter jag fart igen. Snart sammanfattat den största boken och båda spelat in det som ljudfiler (så jag kan lyssna på det samtidigt som jag skriver in det i ett Word-dokument) HAHA överseriöst? Aa får se hur det går, har ingen bestämd tid för något annat än plugg idag, så ska försöka klämma in iaf 8 timmar plugg. Kanske en löprunda med? Är iofs mycket snö ute nu så vi får se... =)

Blev iaf dubbla pass igår, innebandy och gymmet, sjukt skönt alltså :D Ett hett tips om du inte trivs i vintern och Sverige, börja träna, eller åtminstonde basta, 2 apelsiner, en bastu, en liter vatten och 4:32 min senare är du en helt ny människa ;) Hahaha, mmm för så länge klarar jag att basta ungefär ;)


Hepp, back to business


Nu du, akta dig, det smäller!

Nu jäklar! Klockan är 08:52. Har precis duschat, ätit och ska ta och borsta tänderna alldeles strax. Sen bär dagens pluggpass iväg. Ska sammanfatta jäääärnet alltså. Tentan är bara några dagar bort, och det gäller att ta tag i det här... Brr. Hörs senare med uppdateringar kanske ;)


FIKSardagen

Sådärja. Det är söndag, och det är den stora FIKSardagen. Gick upp 9:40 för att packa ihop allt som skulle tvättas, var väldigt effektiv, tvättade bland annat även min jacka och mössa, Yay! Så rent, blankt och fint det blev, nästan iaf. Käkade tacos tilll lunch med Sofie, sen packade jag ihop mina träningskläder och styrde kosan mot arenan, där jag skulle starta upp volleybollen. Sitter nu i biblioteket och har skrivit ut lite dokument till FIKS årsmöte, som börjar klockan 16:00. Idag är min sista dag som FIKS ordförande, åtminstonde för 2009. Känns rätt skönt! Men lite trist oxå är klart.

Ska strax till hallen igen för att packa ihop volleybollen, efter det ska jag och Maria bränna FIKSpengar på att köpa fika till årsmötet, Pelle som jag lyckats få med dit måste ju få sitt utlovade fika ;). Både igår och idag har jag varit sjukt laddad på att gymma, så hade tänkt gymma efter årsmötet, men som vanligt så glömde jag av att gymmet stänger 17:00 på helgen, snyft snyft. Så får ta gymmet efter innebandyn imorn istället, så kroppen kan vila upp sig rejält först, det behövs ju faktiskt ibland med. Simmade fakiskt lite igår på hjärtedagen :) Sofie och jag skulle väl mest bubbla pool, men det blev inte så, för poolen var helt overcrowded. Får bli en annan gång helt enkelt!

Ikväll så startar mitt tentaplugg på riktigt,usch, lite nervis faktiskt. Får fan i mig sätta fart rejält. INGET TRAMS. Pang på bara, spark i rumpan, nyp i kinden! Här bär det av!! Tror att jag vet hur jag ska lägga upp det, har gjort ett helt tragiskt exakt schema för kommande veckan, precis när jag ska träna äta och plugga. Hahaha jag blir en sorglig människa nästa vecka, men aa, dygdig och redig enligt vissa kanske =) Ska iaf bli skönt att lägga årsmötet bakom sig och fokusera på tentan, är ju bara 5 böcker och 3658 personer att lära sig, + 874 begrepp, ingen faaaara! Ta det chill!

Nu brinner det, hörs!


You are my Hero, my Friday night

Klockan är 11:54. Det är FREDAG!! Yay fy fasen vad härligt! Har ätit och kommit hem från sista föreläsningen innan tentan precis. Usch, var inget roligt i skolan, vi fick 39 diskussionsfrågor, frågor som kan komma på tentan ungefär. Ska säga att det inte kändes speciellt jättebra... Finns mycket mycket kvar att lära sig ordentligt alltså. Ska försöka lägga lite tid idag, annars blir idag och imorn rena vilodagar, så får jag ta tag i det söndag-torsdag. För på nästa fredag så smäller det. Aa det blir nog bra, har listan att gå efter, och har börjat sammanfatta böckerna. Idag och imorn blir njutdagar. Får det får man ha oxå, det gäller ju att leva med ;)

Har mycket inplanerat idag, ska fixa lite och försöka plugga kanske 2 timmar. Ska iväg och gymma 14:30, träffa Kristian och prata om FIKS vid 16:00, sen efter det så ska vi nog köpa in material till just FIKS. Sen blir det hem och duscha och göra sig fin, för ska på Tacobuffé på KM vid 19:00 med Sofie och optikergänget =). Så aa, ska jag plugga något så ska jag göra det innan jag går till gymmet. Eftersom klockan är 1200 nu, så är det mer realistiskt att jag pluggar 1 timma och förbereder mest på hur jag ska göra istället... Hmmm, jaaa, det blir ju klockrent.

Imorn är det ju alla hjärtans dag med, ska bli riktigt mysigt! Jag och Sofie ska ta det hemmakväll heeela dagen. Skönt :) Hmm måste komma på vad man ska fixa för mat och sådär, får fundera på det nu idag. Vad var det jag tänkte på nu? Hmm. Kanske hur min söndag ser ut? Jo just det, ska tvätta 10-13 iaf, sen årsmöte med FIKS vid 16:00. Har den där känslan av att jag glömt något väldigt viktigt? Har jag det?

Nu har jag på pappret sagt upp min lägenhet till 31 maj :) Känns riktigt bra! Frågan är vart jag ska göra av alla min saker och så under tiden... Kommer ju inte ha en lägenhet fören i december igen ungefär, eller ja, troligtvis inte iaf. Hmm spännande spännande, löser sig nog bra! Kollade på lyxfällan igår förresten, om det är någon där ute som fortfarande överväger tanken att ta ett smslån, så säger jag bara NEJ, gör inte det...


Nu ska jag ta och sätta lite fart, det ska planeras plugg på hög nivå! (Jag vet, man ska inte planera, men ibland är det kul och behövs faktiskt) Haha



Haha! Såhär mår din gris när du tagit ett smslån.


Veckan rasar fram!

Jisses! Det är onsdag kväll. Haha! Helt galet, vad hände med veckan? Aja, idag har varit en väldigt bra dag iaf! Trots vädret... Det är snöstorm utanför, och jag har åkt fram och tillbaka in till stan 3 gånger idag, haha så har cyklat närmare 1 mil i stormen, nästan så jag kan säga att jag cykeltränat haha;). Precis ätit kvällsmat och så, käkade upp vad som fanns i kylen, ett par morötter, en apelsin, en tomat och lite smörgåsar och så, greeeeat! Var inne och startade upp fotbollen och städade iordning i FIKS förråd med Maria med. Vi tyckte allt det var lite synd att vi inte tar tag i spakarna nu efter årsmötet på söndag, det hade vi FIKSat galant ;) Höhö. När det var gjort tog jag min tur till gymmet, sjukt laddad var jag idag! Synd att jag fick stressa igenom, kunde bara stanna i 55 minuter, så blev lite kompimerat, men desto mer pepp till nästa gång ;)

Var faktiskt uppe 07:45 idag med! SJukt nöjd, har blivit mer morgonmänniska nu, eller haha det var ett skämt, har definitivt inte blivit någon morgonmänniska än, men vill verkligen bli det! Man gör ingenting vettigt på kvällen, och även om man inte gör mycket vettigt på morgonen så är det ändå mer vettigt man gör än vad man får gjort på kvällen. Vilken härlig svensk mening jag pungade ur mig är, Heja mig!. Så aa, idag ska jag lägga mig tidigt med:) Dessutom mycket mycket roligare att gå upp och öta frukost med Sofie och så, känner mig lite dum om jag ligger och sover istället  haha :D Dessutom är det ju väldigt bra att öva inför framtida arbetsliv, om man ska planera framåt rejält, för det är bara att inse att man förmodligen inte kommer få ett jobb med speciellt bra arbetstider? Utan att man kommer få palla sig upp vid 06:00 eller nått. Så ja, här kommer jag :D

Idag hade vi sista föreläsningen innan tentan, vi ska bara samlas i 2 timmar på fredag och snacka igenom begrepp och eventuella tentafrågor, så nu är det 8 dagar plugg innan tentan, eller ja 6 effektiva dagar, för i helgen är det faktiskt alla hjärtans dag <3 och så, räknar med att bara ta det lugnt och skönt, så att man inte mår dåligt om man inte pluggat något :) Ska säga upp lägenheten nu med, blir till sista maj, så kommer få bo någonstans de sista dagarna innan tentan. ( Vilket innebär att jag är hemlös på min 21års dag. Yay! Haha )

Hmm, nu ska jag läsa ut de 40 sista sidorna i Held innan jag ska börja sammanfatta imorn, sen har jag tvätt att vika, och disk att diska. Blir nog en bra sista kläm innan sängen väntar! I am SO exited! På riktigt, nu jävlar, here goes!

Låna inte en yxa av en galning

AHHH!!! Fan i helvetet alltså. Hade precis skrivit ett jättelångt blogginlägg så gör jag om samma förbannade misstag igen, låt inte bloggen stå öppen en längre stund, fortsätt skriva, och sedan klicka uppdatera, för då har skiten loggat ut... Fan vad irriterad jag blev nu. Suttit och skrivit i en halvtimma.... GAH!. Men men! Man ska inte slösa tid på att vara arg här i livet! Haha det var väl givande på något sätt :D Hahaha

Det som skulle stått är att jag kände mig sprallig och mådde väldigt bra. förmodligen för att jag gymmat och spelat innebandy på samma gång idag:) Nackdelan är att det tar ganska mycket tid, träffade Henrik på vägen hem från gymmet, kul att snacka lite med honom, om helgens bravader och sådär. När jag kom hem strax innan 21:00 så hade Sofie och Emma haft thekväll och sådär, jag var hungrig som ett djur så jag sprang ut i köket och gjorde mig meeeeeeeega smörgåsar alltså! De innehöll allt från himmel och jord, allt mellan månen och universum ungefär. Jag kan säga såhär, några av ingredienserna var majonäs, falukorv och tomat :) Hehe jag är en knäppis! Men gott som tusan blev det faktiskt :)

Har läst bra och så idag! Har bara 80 sidor kvar i Held nu, som jag ska ta imorn! Sen är det bara att repetera och greja inför tentan om ca 2 veckor ungefär. Hittade många sköna/kloka och bra citat när jag läste idag, de kommer här nere efter texten! Den om smärta och njutning tror jag att det ligger mycket i. eller?

Tror hur som att morgondagen blir bra! Tänkte lägga mig tidigt, senast 22. men klockan rann iväg, den är mer än 23 nu, Men men! SKa försöka vara uppe 8:a imorn, men känns inte som det kommer gå så bra, men även jag kan överraska ibland! Ska betala en gammal faktura för FIKS imorn, kommer nog bli jobbigt och med krångel, suck, sedan ska en gruppuppgift in, men det löser sig nog rätt snabbt. Annars kommer det vara en toppendag imorn, ska vara försökskanin på optikercentralen, haha hoppas Sofie hittar vad som är fel med mina ögon, det vore kalas!

Äh nu får det vara nog för stunden, skriver imorn, hej hej!


"Människan är alltings mått"

"OM man lånar en yxa av en vän som senare blir galen skulle det inte vara rätt att lämna tillbaka vapnet till honom och inte heller bör man svara sanningenligt om han frågar var yxan är"

"rättvisa är att bara sköta sitt eget"

"När jag är sjuk anordnar jag inte en omrästning om hur jag ska botas bland människorna i väntrummet på vårdcentralen, utan konsulterar ist'ället läkaren"

"Med en snabb blick kan man konstatera att de flesta människor har två armar, två ben och ett huvud i kraft av att vara människor, men man kommer inte upptäcka några rättigheter.
Med skalpellens hjälp finner man att de flesta människor har två lungor, två njurar och ett hjärta i kraft av att vara människor, men man hittar fortfarande inga rättigheter."

"Begreppets kärna är att verklig lycka kommer från att vara den bästa människan man kan vara och att göra det mesta möjliga utifrån sina förmågor. En man som inte gör annat än att äta chiokladkakor kan, även om han verkligen tycker om choklad och därigenom tillfredställer det begäret helt och hållet, inte uppnå verklig lycka."

"Smärta och njutning är verkligen de två "suveräna härskare" som styr oss i allt vi gör, i allt vi säger, i allt vi tänker."


Kalle gick under jorden

Oj! Nu var det längesedan jag biktade mig här haha :) Aaa, tiden har bara flygit iväg så det har inte blivit att jag skrivit något. Idag är det hur som helst söndag, och igår så va det förfest här hemma hos mig. Vi var en jäkla massa, så många har aldrig varit hos mig innan, så det var kul! Lät som ett hönshus här haha, sjöng singstar och spelade ölspel och sådär. Kvällen slutade på kåren, var premiär för iår! Kåren var som vanligt, men sjukt mycket folk det var! Helt övercrowded, men var kul:)


Har haft ren semester från eget pluggande både fredag lördag och förmodligen hela dagen idag. Det innebär att jag har måndag och tisdag på mig att läsa klart de ca 210 sidorna i böckerna, sedan är det bara att börja repetera och lära sig det inför tentan om ca 10 dagar. På tal om det, nästa lördag så är det alla hjärtans dag! Det ska bli riktigt mysigt och bra tycker jag :) Hihi. Läste iaf klart Held och sådär i torsdags, och hittade väldigt bra citat nu igen, haha tycker det är väldigt kul att några av dom kommer ifrån Marx, och dessutom tycker jag allt att vissa av kommunismens slutmål låter rätt bra, eller sköna, men det skulle aldrig funka, men aa, får gå igenom det där en annan gång tror jag. Citaten kommer nu iaf :)

Om en person som handlar efter ett rutinmässigt system så säger Marx att:
"Djuret blir mänskligt och människan blir djurisk." - Marx

"Framtidens musik kan och bör inte komponeras på förhand utan måste ta form allt eftersom" - Marx

Vi lever i en epok vars öde har ätit av kunskapens träd - Max Weber

Haha mm jag tycker nog allt att de säger en hel del, även om de inte var lika slående nu som när jag markerade dem för 3 dagar sedan haha, men men :D Hur som helst -->


Var en fullspäckad dag igår alltså, städade och grejade, min dryga jävla granne kom upp vid 12, full och äcklande, började klaga på att vi gick som elefanter här uppe, så jävla dryg han var. Ögonen orkade knappt hänga med och han ville inte ge sig av, tog säkert en halvtimma innan han gick ur, fy fan vad irriterande alltså, äckel. Hoppas jag slipper se honom på ett tag... Skaffa ett liv för fan? Haha


Klockan närmar sig nu 15:40, ska tvätta nu vid 16:00 och jag är inte alls speciellt pepp på att tvätta. tror dessutom att det är en jäkla massa som behöver tvättas, dessutom ska jag på FIKSmöte klockan 17:00 inne i sporthallen, iofs skönt att snacka igenom lite inför årsmötet som är om en vecka. Så bara en vecka kvar som ordförande i FIKS nu, ska bli skönt att trappa ner från ansvaret, frågan är om jag sitter som ledamot eller inte alls fram till sommaren? Tror jag sitter som ledamot, så ser det bra ut på pappret iaf... Hehe.

Ikväll blir det nog Beck, men innan dess ska jag och Sofie panta oss rika på Maxi, och köpa ingredienser till vår söndagstacobuffé! Sjukt gott med tacos på söndagar, även om man blir djurisk av att ha rutiner ;) Haha, men att vara djurisk är väl inte alltid fel? Eller ja, det beror väl på hur man ser det, hmmmm :) Hepp, bara 5 min kvar till tvätten nu, får packa ihop det och sådär, Ska ha SÅ kul i tvättstugan hahaha. Brr :D Hej så länge!


Ambitiös och pepp! - Går det vägen?

Klockan är nu 10:19, och idag kan jag titulera mig mer som en äkta sockerbagare! Haha. Jag har kommit in i en baka för att äta period, är roligt och får för mig att man sparar massa pengar på att baka istället för att köpa bröd? Så måste det ju vara, och det blir väldigt gott :) Bakade iofs bara scones nu igen, men det är inte alls att leka med, blev proppmätt av en fjärdedel av satsen, så har iaf till kvällsmat med sen oxå höhö.

Jag har 190 sidor kvar att läsa fram till morgondagens föreläsning klockan 09:00, får se hur det går... Men ska börja läsa snart! Och behöver bara fixa lite mat, annars är jag ledig fram till 16:30... Så aa, 4 timmar borde jag kunna klämma ur maskinen! Kanske är lite väl ambitöst? För har inte ens börjat ju, men det får bli som det blir. I värsta fall får jag läsa imorn efter föreläsningen eller lite i helgen. Brrr, aa men skitsamma, nog om det!

Innebandy ikväll, eller i eftermiddag, jag är superladdad, ska bli riktigt skoj! Hoppas inte att det kommer lika många som förra gången bara, det blir svårt att hantera då... Men den som lever får se. Är lite öm sen gymmet igår oxå, det blir nog en perfekt dag det här! Haha. Nä tänkte att jag borstar tänderna nu och så, så kanske det fylls på med saker här senare... =)

Kalle - Not exactly "Sockerbagaren"

Idag har jag varit vaken sedan 06:30 :) Rätt duktigt va? Fick för mig igår att jag skulle baka bröd till frukost idag, och ha lite te till det och så. Aa tanken var god, men blev inte lika bra som jag hade tänkt mig i huvudet;) haha. För det första så var det skit under stekpannan eller på plattan, så det rök som fasen, och stank olja och os, inte så attraktivt så tidigt på morgonen. Stekpanna undrar du då? Ja, eftersom jag inte hade jäst eller mjölk eller liknande hemma så fick jag göra ett pinnbrödsliknande material som deg ;) Aa hur som, det blev väl ätbart, och det var väldigt billigt! Men på grund av detta påhitt så har jag inte sovit speciellt mycket inatt, eller sov lite oroligt oxå, drömde liksom om hur jag skulle tillverka brödet...Ond cirkel :D Vet inte om jag kommer baka till frukost på ett tag nu hahaha.

Föreläsningen började 09:00, vilket innebar att jag hade hur gott om tid som helst på mig att fixa mig, skriva ut papper inför föreläsningen och sådär, men aa, något gick snett... Jag kom 3 minuter försent. HAHA rena skämtet, bra Kalle, du hade ju bara 2.5 timmar på dig... :D Första halvan av föreläsningen var döööden, men i pausen åt jag ett päron som lyckades göra konstgjord andning på mig, nu var jag med i matchen igen! Åtminstonde tillfälligt... Sjukt seg och värdelös föreläsning, bläää! Ska bli skönt att läsa i böckerna nu istället, så jag kan förstå vad hon pratade om... Klockan 12:00 var det slut iaf, och jag tänka gå till Maxi och Parelle för att handla markeringspenna och hårvax. Gick inte speciellt bra...

1. Parelle hade lagt ner eller flyttat - inget vax att få tag på (kom precis på att det finns en likadan affär bredvid Bolaget i giraffen? Hmm nederlag 1.5)
2. Jag köper "Markeringspennor" 6 stycken för 46 kronor. Woah det verkade väl okej tänkte jag, många pennor och så, jämförde med ett fyrpack med vanliga "markeringspennor" och blev girig... Jag köpte 6-packet. När jag kommer hem och öppnar och ska provmarkera lite, så blir det SJUKT mycket färg och bara går igenom sidan. Sakta så inser jag att jag köpt MARKERINGSPENNOR. Jaha... Alltså pennor som går att rita på vad som helst, inte "MARKERINGSPENNOR" som jag behövde... Hallå svenska språket? Pennor är inte alltid just de pennorna som du letar efter... Något jag fick gjort rätt vad iaf att köpa mjölk och juice. Härligt att jag kan falla tillbaka på det, och iaf hävda att jag är en mästare på att köpa mjölk, som jag köpte alltså ;)

A, så nu har jag precis värmt gårdagens mat, så jag är mätt, dåsig och påväg in i en matkoma. Jag såg fram emot att läsa och markera hahaha, jag är knäpp, men det känns inte lika spännande och kul längre... Får nog helt enkelt unna mig lite skönhetssömn, så kan jag läsa sen innan jag går och tränar på gymmet. För ska jag orka träna så krävs det sömn, har utvecklat en sär-träningsvärk på vissa ställen, särskilt låååångt ner på vänstra vaden, och väldigt uppe på högra axeln. Någon bild i huvudet som säger hur jag brukar träna? ;)

Bäst att jag lägger mig nu :) - Här kommer en bra men kanske inte så positiv eller glädjande lå, Enjoy :)
 


To conclude :
Läste 10 sidor i boken, mer blev det inte. Total failure, men strunt samma, skulle kunna läsa lite nu, men vad tjänar det till att läsa om man inte hänger med på vad som står? :) Ska lägga mig i sängen och peppa till mig för morgondagen istället, 190 sidor att läsa tror jag, blir tufft... :)

As the mature thinker thinks all alone, the beginner must learn to think all alone.

Äh, jädrans. Hade precis skrivit världens bästa inlägg, men så försvann allt när jag tryckte på "publicera" knappen... Suck, det var svaret och lösningen på alla världens problem, meningen med livet, och hur man hamnar i himmelriket. Jahaja. Så kan det vara, tyvärr minns jag ingenting av vad jag skrev, så därmed avsätter jag mig allt ansvar för att bidra med något meningsfullt nu när du läser detta inlägg...

Började dagen med att äta Omelett som Sofie fixade, premiär var det, men var riktigt gott! Åt sedan något som man kanske egentligen bör äta i USA eller något annat land med stort midjemått, smörgås med stekt ägg och majonäs ;) Haha! Men det var himla gott faktiskt, åt efter det majonäs och en ostskiva ( OBS på en skiva bröd oxå, inget sliskigt påläggsexperiment! ) Det var faktiskt riktigt gott med, haha, men så var jag hungrig och sugen på majonäs :) Visst bidrar det här till en bättre värld?

Min plan för dagen, eller ja plan, det som skulle pluggas/läsas till imorn var 156 sidor i Demokratimodeller, 30 sidor kvar i boken jag läste igår, Det vetenskapliga studiet av politik, och 86 sidor i hmm, vad hette den? Politiskt tänkande tror jag... Hmm aa det gick ju sådär, helt okej ändå tror jag, var ju lite orealistiskt att kunna läsa allt idag... Började med att låna en överstrykningspenna, och läste och strök sedan de sista 30 sidorna i boken, och aa, den var faktiskt riktigt intressant, inte alls lika torr nu när man kunde stryka över saker. Så som fina ord, och sånt ;) haha. Aa sen hann jag nu till slut läsa 126 sidor i Demokratimodeller, så har 30 sidor kvar där att läsa senare ikväll om jag orkar ( Klockan är nu 21:36 ), men sjukt bra och intressant bok, var riktigt roligt att läsa i den! Resten får jag läsa klart efter föreläsningen imorn...

Hittade sköna citat i det vetenskapliga studiet, de kommer här nere, riktigt guldkorn ;)


As the mature thinker thinks all alone, the beginner must learn to think all alone.

Reading about the thoughts of others is not the same as having thoughts of your own

But one who is going to think must at some point lay down the book and strike out on his own

En ickeforskare kan aldrig vara en god lärare, även om han så kan steppa och vissla

För varje nytt spadtag blir det lite svårare att skjuta fär man inte riktigt når upp till och kan se över kanten


Föreläsningen imorn börjar redan klockan 9:00, det är tidigt alltså. Men såg att jag snart har några föreläsningar som börjar redan 8:30.. Så lika bra att vänja sig;) Man känner sig otroligt duktig om man kommer upp innan 9:00. Så aaa, en positiv utmaning blir det allt hehe. Riktigt pepp på att gå upp och baka scones och fixa tee till frukost, tror inte det finns någon mjölk hemma bara :( Så det är lite synd... Men något ska jag nog allt fixa :) Tänkte nog gå och köpa en ny överstrykningspenna och skriva ut PowerPointen till föreläsningen med... Just nu är jag sjukt pepp alltså! Ska googla lite recept med vatten och bakpulver nu, så kanske jag kan baka något sånt imorgon!

Ha det kalasbra nu! En låt vill du ha? Okej javisst.
 

Ny vecka

Så vaknade jag upp i sängen, och det är måndag, sov rätt kasst inatt, men vaknade upp på bästa möjliga sätt! SItter och peppar med musik vid datorn nu, innan det ska bli frukost och massa plugg och pill idag. Har satt på tevatten och ska nog kluria ihop något med ägg hörde jag en röst viska i mitt öra. Blir nog kalas :D Planen idag är att läsa ut en av de två böckerna inför föreläsningen på onsdag, så det blir cirkus 150 sidor att läsa, sen innan innebandyn så tänkte jag gå till biblioteket och skriva ut alla FIKSprotokoll och ett årsmöte så jag kan sätta upp det i hallen. Skönt att bli av med det sen ;)

Kanske ska palla sig till biblioteket så snart som möjligt? Den som lever får se. Lagade lax och någon potatisgrej som hette "rösti" igår, vilken hit det var! Har lite rester kvar, yummy, kanske det till frukost istället? ;) Höhö. Nää, inte så kul för att vara störtskön måndagshumör? HAHA

Såg på Beck igår med, har glömt av vad den hette, men en riktigt bra Beckfilm! Perfekt söndagsmat ju. Jag fick sågspån i huvudet nu, men det är inget nytt, jag vet, fast mental block på vad jag skulle skriva? Var helt fylld när jag satte mig ner, men nu är allt slut verkar det som. Haha, får nog käka lite först så får jag se vad som händer. :)


RSS 2.0