Söndagkväll, en promenad kanske?

Klockan är 22:34, sitter och har kollat/kollar på Söndagsparty med Filip och Fredrik, får säga att jag är lite besviken. Tyckte nog inte alls det var bra. Hmmm.  Jag har blivit kass på att blogga nu med, så jag tror jag tar lite semester, så ifall det inte ploppar upp så mycket nytt här så laddar jag väl till nästa dag istället;) Tror jag ska ta en kort promenad nu, få lite luft innan det är dags att krypa ner i sängen.

Har bakat bröd idag igen iaf, gjorde baguetter, ska bli väldigt spännande att testa imorn till frukosten, sen har jag varit på Italia med Sofie, emma, oskar, linda och lina, inte käkat där innan, var riktigt gott, men aningens dyrt kanske! Sen Maxi och handlat lite mat, samt tvättat. Ganska effektiv dag ändå :)

Inget nytt annars tror jag, intervjuerna i fredags gick galant! Ska börja sammanställa imorn tror jag, känns kalas! =)

Nä, men hej hopp nu då så hörs vi när vi hörs ;)

Läggdags sedan länge!

Fasen :) Klockan är 21:30 och jag hade tänkt att jag skulle ligga i sängen för åtminstone en timma sedan. Jag och David ska åka med tåger till Kristianstad 0500 imorn, för att intervjua 5 stycken poliser med olika befattning. Blir nog skoj, men tiiidigt tiiidigt... Tänkte bara ge en lägesrapport :)

1. Har lagt ut mitt Playstation 3 med tillbehör på blocket för att sälja --> lite pengar.
2. Har skrivit på kontraktet till lägenheten i Halmstad. 30.6 Kvadrat och fjärdingsstigen heter gatan :)
3. Spelat innebandy
4. Gjort frukost för att ha på tåget imorn, haha.

Får bli ett såhär  kort inlägg idag, lycka till imorn! Tack!

Jag är hemmafru idag ;)

Hej! Har precis tvättat av mina händer från ett kilo mjöl, håller på att bakar något sorts bröd, kommer inte ihåg vad det stog i receptet vad det var, hmm jo källarfranska kanske? Får se om det blir något att ha... På jäsning nu iaf, då tänkte jag på att skriva lite här. Innan jag satte igång med brödbakandet så fanns det sjukt mycket disk att diska upp, tog mig närmare 40 min, men 'är rätt skönt att diska! Lagade kycklingröra och ris innan oxå, det blev väldigt gott tyckte jag! Sofie verkade hålla med, men lite källkritisk får jag nog allt vara ;) Haha. Aa hur som helst, för att komma till poängen, idag är det dubbelavsnitt av desperate housewives, kanske borde kolla på det? ;)

Mitt uppe i allt så har jag även varit på gymmet, sjukt trött jag blev alltså! Har tappat efter min lååånga förkyldning och Brysselresan. Skärpning, snart är det ju badstrand och grill för hela slanten ;) På tal om sommar och stränder, så var jag faktiskt ute och sprang runt Stensö igår! Var min första riktiga löprunda sedan jag flyttade till Kalmar för snart 2 år sedan, ja iaf 1.5 år sedan. Var riktigt segt i början, men sen kom tävlingsmänniskan tillbaka, och jag mindes hur man gjorde ;). Försökte räkna ut hur långt jag sprang, skulle tro att det var minst 10 och max12 km långt iaf. Tiden behöver vi inte nämna nu... Men ska nog springa samma runda imorn och se om det känns bättre med en löptur under skorna :) Var väldigt härligt att springa igen, var längesedan, och innan så ägnade jag all träning åt löpning. Lite nostalgiskt haha.

Dessutom så har jag varit patient i två examensarbeten idag med, eller ja, det var ett och samma arbete. Får gratis linser nu i 3 veckor för att de ska undersöka hur mina ögon förändras och sådär, låter lite crazy, men det är ju gratis linser, dessutom kan jag vinna en biobiljett;) HAHA, jag är så lättlurad, eller ja, jag fallar för allt där man kan vinna något intressant, eller om det är något man får gratis. Bara idag när jag var inne och köpte mjölk till baket på Maxi, så köpte jag tveklöst två förpackningar blåbärssoppa, bara för att jag sparade 8 kr då... Haha, jag hade inte en tanke på att köpa blåbärssoppa innan, jag är reklamernas slav!!! Hjälp ;) aja hur som helst, undersökningen och så tog 2 timmar, men de var riktigt trevliga! Nackdelen är väl att när man sitter bakom de olika optikermaskinerna, så blir man så sjukt slö, somnade nästan. Sköönt iofs!

Alltså jag funderade lite på vad jag gjort idag, men om jag samtidigt nu nämner att det varit föreläsning och pill med arbetet mellan 8-12 idag, så inser jag att min dag har varit fantastiskt givande ändå :D Har ju gjort en jäkla massa saker, det som återstår nu är att plugga lite. Fixa iordning intervjufrågor inför fredag och sådär. Käka lite kvällsmat med, nygräddat bröd ;) Hehe. Plugget känns rätt viktigt, Conny gick igång när vi berättade vad vi skulle göra, så det var kul!. men reagerade väldigt på hur han behandlade några i gruppen, eller ja iaf deras alternativ. Blev smått vresig på honom hur han verkade ha bestämt åsikt redan efter första meningen. Aja, det blir nog bra :)

Nu har brödet jäst klart, spännande, som ett litet barn springer jag nu ut i köket för att kolla hur stora bullarna har blivit!

PS: På tal om ett kilo mjöl :
 

Bingolotto! Haha

Idag är det söndag, men det känns som måndag, nästan tisdag faktiskt! Klockan är 13:36, dagen går snabbt idag, för sov länge idag, till 12 eller något sånt... Ska snart ut på promenad igen, var ute och gick i nästan 3 timmar igår, blir nog inte lika långt idag, men nästan kanske;) SKa till giraffen och in en sväng till stan för att hämta lite saker och så. Ikväll ska jag och Sofie iaf spela Bingolotto. HAHAHA, det ska bli roligt! Hoppas att det är roligt att kolla på, och att det inte bara är själva bingospelandet som är kul. Haha


Imorn är det dags att börja med skolarbete och plugg igen, efter att jag haft rejält påskledigt så får det bli dags att ta tag i planen och läsa lite i böckerna och så. Jag och David delade upp böckerna mellan oss nu iaf, så att det ska nog bli riktigt bra, blir inte lika mycket text man måste läsa. Skönt :)


Imorn ska jag ringa till hyrsvärden igen, förhoppningsvis så svarar han och har en lägenhet till mig i Halmstad! Brorsan och jag planerade ihop en födelsedagsfest 6:e juni nu med. Blir en riktig fest, volleyboll, brännboll och grill, hehe perfekt! Blir dessutom min välkommen till Halmstadfest. Igår var det faktiskt bara 8 veckor kvar här i Kalmar tills det är dags att flytta. Blandade känslor,men ska bli väldigt roligt att flytta iaf! Det är alltid kul :) Om man inte gör det fööör ofta bara.


Långfredag = kortfredag? :)

Hooo! Idag är det långfredag :) Klockan är 16:13, och jag har en underbart slapp dag bakom mig, och framför mig, hehe. Dagen har flygit fram, beror lite på att jag vilade en bra stund mitt på dagen. Ska snart gå en promenad med Sofie, in till stan för att se om det går att hyra film troligtvis, men sedan även till Maxi. Har gjort en riktigt fin inköpslista som ska inhandlas nu inför påskhelgen. Måste säga att det ska bli riktigt skoj att handla!! Köpte kläder igår med, riktigt skoj, blev riktigt impulsköpande, 1 skjorta, 2 t-shirtar och ett par shorts :)

Hela Kalmar verkar ha åkt hem för att fira påsk, så det blir lugnt och fint här, efter allt handlande och promenerade är det dags för att fixa mat för ikväll, så även kvällen kommer flyga förbi. Sen imorn ska det gås upp relativt tidigt och gå rejäl långpromenad till Stensö, direkt innan frukosten. Ser jag faktiskt fram emot, ska bli riktigt härligt, särskilt om vädret är lika bra som det är idag. WiiiI!

Idag är det förresten bestämt. Sökt kursen i Halmstad, och lämnat meddelande hos hyrsvärden där jag ska söka bostad i Halmstad. Sorgligt att lämna Kalmar, men jag kommer komma tillbaka:D Å andra sidan kommer det blir riktigt bra i Halmstad, väldigt kul att flytta omkring faktiskt :) Få lite mer bredd och "världserfarenhet" haha

Glömde publicera inlägget innan, klockan är nu 22:01, och jag har en extremt slapp och skön kväll:) Käkade baguetter innan med grymt god ost ;) Kollar på King Arthur nu, fram tills Chronicles of Riddick börjar halv 11, har för mig att den är riktigt bra, så hoppas att den blir sevärd även ikväll :) Säger nog så för idag, hjärnan är inte på helspänn för att skriva nu känner jag... Haha, hej!

Härlig dag!!

Idag är det en riktigt härlig dag, jag har varit uppe sedan klockan 0700, nästan iaf. Slängde in tvätt och grejade, sov en halvtimma till, men sen har jag faktiskt varit uppe! Så hade tvättat klart och grejat redan när klockan var 10:00. Riktigt bra alltså. David kom förbi nyss med, trotsade regnet för att jobba lite med polisen och arbetet som börjar ta form. Måste säga att det känns riktigt bra, vi är effektivare än en ett par duracellbatterier, idag ägnade vi lite tid åt att 1. Dissa Kalmarpolisen, och 2, Utforma intervjufrågor. Tror vi har bra frågor att utgå ifrån nu! Vi skyndar långsamt men snabbt så att säga ;) Nya planen är iaf att åka till Kristianstad och intervjua en del poliser på Davids förra jobb, heja för skolutflykter alltså! Dessutom skulle det finnas riktigt bra thaimat där haha ;)
 
Klockan är nu 14:10, jag jag tror jag ska ta det riktigt lugnt en stund. Tyvärr ska jag ha hand om fotbollen senare vid 17:00,annars hade jag varit iväg till gymmet redan nu. Får se om jag börjar läsa i någon kurslitteratur idag, men det känns inte så, nästa vecka får det blir lite mer skärpning, nu är det mer "enjoy the ride":). Ska bli skönt med gym idag, trots regnet ute, har lite träningsvärk från i måndags, eller om det kan vara sedan jag höll en tallrik med grillad korv igår... Pinsamt om det är det senare ;) Hade nämligen grillpremiär igår hos SImon, var riktigt trevligt! Följde upp med ett par öl och hockeyn på tv. Tyvärr så förlorade HV efter närmare 20 minuters förlängning, suck alltså. Avgörande match ikväll, men jag tror jag missar den, eller jag ska prioritera min tid på något bätttre helt enkelt, haha :)

Har pratat mer med Halmstad Högskola nu med, jag får dispens till 99.5% sannolikhet. Så det ser ut som om jag kommer att läsa politisk kommunikation till hösten, för att sedan läsa statsvetenskap till våren och hösten. Några dagar kvar att fundera, men jag är rätt säker på att jag bestämt mig. Lite trist att missa Kalmar sista terminen då, eftersom jag inte har behörighet till statsvetenskapen här då... Men blir kul att komma till kalmar som besökare istället, kommer nog kännas väldigt annorlunda, har ju trots allt bott här i nästan 2 år :). 

Dags för mig att diska och ta det lugnt, vi hörs senare, take care!


Back on track :)

Idag har det inte hänt sådär överdrivet mycket spännande hos mig. Började dagen med att ligga och dra mig i sängen fram till halv 10, blev alldeles för länge, så fick skjuta upp mötet med David en halvtimma, tror ingen av oss grät över det;)
När vi väl satte igång så kändes det riktigt bra, löser vi nog fint det här, har dessvärre inte gjort min hemläsa speciellt bra, skulle läsa på polisens hemsida och så, men håller på att läsa lite nu, så det blir nog bra det med!. Tack Hanna för din kommentar:) Blev glad av den! Garanterat att jag kommer tillbaka och hälsar på om det skulle bli så att jag sviker, men aa, allt är en röra just nu så man vet aldrig vilket håll jag kommer att gå åt så småningom. Hehe. Snackade lite med en i Halmstad via mail idag, och det lät som om det skulle gå rätt bra att fixa iaf, får se om jag har fått ytterligare svar imorn!

Vad ont i nacken jag fick nu, har suttit i en konstig ställning och kollar på Two and a half men, haha, vilket skönt program det är, lite vrickad, men så skönt. Kan nog bero på att jag tränade dubbla pass idag med, innebandy och gymmet, äntligen är jag tillbaka på banan med träningen, var helt hög på endorfiner på väg hem från Nautilus. Haha. samtidigt som det doftade ljuvligt och somrigt (gödsel) ute, kan knappast bli bättre. Ikväll hade jag en störig svacka på 15 min, jag blev på riktigt konstigt humör, ville bara klubba sönder soffan eller vad som helst här inne i lägenheten, underlig humörsvängning alltså!! Skönt att den försvann, pallar inte somna på dåligt humör, då vaknar man säkert likadan :)

Imorn blir en hektisk dag, eller ja, nää, jag tar det aldrig stressigt, men det är mycket på schemat, det är det... Skola mellan 0800 och 1200 = Kalle måste lägga sig ASAP!! Sen ska jag vara patient till Sofies examensarbete klockan 1300, sen vara patient åt en till tjej, så håller på med det till 15:00. Sen måste jag äta, jobba lite med David, och samtidigt ha FIKSmöte 18:30. Sen är det HV71 igen, förmodligen iaf, får se hur det verkar imorgon :)

Nu måste jag sova, så jag får lite sömn iaf :) Tack och hej leverpastej! (För det äter jag på smörgåsen nu, med paprika och gurka, Mmmm det är riktigt gott! Ser fram emot frukosten haha)

Tillbaka i Sverige!

Sådär, välkommen hem till Sverige säger jag till mig själv, tackar :). Kom hem från Bryssel igår, var hemma i lägenheten 2045 ungefär, efter att ha varit på resande fot sedan 08:30. Var helt okej i Bryssel, galet bra väder alltså, jag blev till och med lite solbränd. Bästa dagen var i fredags, då Hanna, David, Soheyl, Sofia, Jessica och jag satt på en riktigt bra uteservering och vädret var hur bra som helst.

Sov ut idag, eller sov lite lagom iaf :) Blev sen läggdags, och var väl uppe kring 11 idag. Vet knappt vad jag har hunnit göra idag, det är nog inte så mycket. Varit på Maxi och handlat, och bokat tvätttid, det är ungefär allt jag har gjort. Har varit en perfekt söndag, mys och tv bara. Kollade på reprisen av Robinson och sedan en bra dokumentär om en sjöjungfru, en äkta alltså! Var riktigt intressant, hade bara funnits mellan 4-8 stycken genom historien som överlevt födseln om de var födda som en sjöjungfru, alltså med benen ihop och med nästan en simfot längst ner. Mmm aa, såg spännande ut, men inget jag skulle vilja leva med.

Klockan är snart 21:00, ska nog se på film då tror jag, men just nu känner jag mig helt utmattad, haha, ska bli riktigt skönt att sova inatt känner jag! Men eftersom jag gick upp innan 7 varje dag i Bryssel så ska jag nog försöka fortsätta med det, särskilt nu när det är sommar :). Klockan 10:00 smäller det i biblioteket iaf, då ska jag och David börja mata grupparbetet, det blir nog riktigt skoj.

Dessutom så har jag gjort en kovändning angående min framtid. Belfast och Kalmar blir nog lämnat, på dagordningen finns Halmstad eller Göteborg istället. Mailat och ska undersöka hur min utbildning ska se ut till hösten. Det kanske blir engelska 31-60 poäng först till hösten, sedan statsvetenskap först till våren. Ska bli riktigt spännande det här, haha allt ordnar ju sig iaf. Men aaa 15 april, då är deadlinen för utbildningsansökningarna, men även beslutet om Belfast och så. Men idag känns det som om jag lagt planerna på Belfast rejält på tunn is. Kilar nu, ha det greaaat!


RSS 2.0